Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Rally Dakar 2012, 1η ημέρα: Δυστύχημα του μοτοσικλετιστή Jorge Boero

Rally Dakar 2012, 1η ημέρα: Δυστύχημα του μοτοσικλετιστή Jorge Boero

Το 34ο Ντακάρ ξεκίνησε με την απώλεια του Αργεντινού αναβάτη στην πρώτη Ειδική Διαδρομή, από τη Mar del Plata στην Santa Rosa de la Pampa της πατρίδας του. Ο Ρώσος Leonid Novitskiy (MINI) επικεφαλής στα αυτοκίνητα και ο Χιλιανός Francisco Lopez (Aprilia) στις μοτοσικλέτες.

Το Rally Dakar 2012 ξεκίνησε από τη Mar del Plata με τραγικό τρόπο, καθώς ο Αργεντινός μοτοσικλετιστής Jorge Martinez Boero έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση στην πρώτη Ειδική Διαδρομή του αγώνα.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, ο 38χρονος αναβάτης έπεσε από τη μοτοσικλέτα του (Beta RR450) δύο χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό της Ειδικής των 57 χλμ., στους αμμόλοφους της ακτής του Ατλανικού ωκεανού, μεταξύ της Mar del Plata και της Santa Rosa de la Pampa της Αργεντινής.

Κατά την πτώση υπέστη βαρύτατο τραυματισμό στο θώρακα και στη συνέχεια καρδιακή ανακοπή. Το ελικόπτερο της οργάνωσης με την ιατρική ομάδα έφτασε στο σημείο πέντε λεπτά μετά το ατύχημα. «Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν πέτυχαν την ανάνηψη του αγωνιζόμενου, ο οποίος πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο», ανακοίνωσε η οργάνωση.

Ο Jorge Martinez Boero είχε θυσιάσει αρκετά, μεταξύ των οποίων και το διαμέρισμά του, για να συμμετάσχει στο φετινό Ράλι Ντακάρ. Μια μέρα νωρίτερα είχε γράψει στον λογαριασμό του (@jmboero) στο twitter: «Θα τα δώσω όλα για να φτάσω στη Λίμα… Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε δυναμώνει».

Ο Αργεντινός ήθελε να φτάσει στον τερματισμό στη δεύτερη συμμετοχή του στον αγώνα, καθώς το 2011 εγκατέλειψε όταν έπεσε σε γκρεμό και περίμενε για έξι ώρες τα σωστικά συνεργεία. Ο πατέρας του αναβάτη, που επίσης ονομαζόταν Jorge Martinez Boero, ήταν επίσης μοτοσικλετών στην πατρίδα του και πέθανε το 2004.

Ένα 14χρονο παιδί, ο Federico Sepulveda, γιος αργότη της περιοχής, είδε το ατύχημα και είπε: «Τον είδα εκατό μέτρα κοντά μου. Οδηγούσε πολύ, πολύ γρήγορα. Ξαφνικά είδα τη μοτοσικλέτα να αποσταθεροποιείται. Έφυγε προς τα αριστερά και έπεσε στο ανάχωμα ενός χωραφιού. Πέρασε πάνω από τη μοτοσικλέτα του πέρασε αρκετή ώρα πριν ακινητοποιηθεί. Δεν καταλαβαίνω τι έγινε, ο δρόμος ήταν ευθύς, επίπεδος, χωρίς πολύ χώμα, με λίγες πέτρες».

Ο Jorge Martinez Boero έγινε ο 21ος αγωνιζόμενος που έχασε τη ζωή του στην ιστορία του Ράλι Ντακάρ (μετά τον Γάλλο Pascal Henry το 2009) και ο 59ος συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή του αγώνα Thierry Sabine καθώς και θεατών, μελών ομάδων και δημοσιογράφων.

Ημέρα 1: Mar del Plata – Santa Rosa de la Pampa

Ο Leonid Novitskiy (ΜΙΝΙ) στην κατηγορία των αυτοκινήτων και ο Francisco Lopez Contardo (Aprilia) σε εκείνη των μοτοσικλετών είναι εκείνοι που κέρδισαν την Ειδική Διαδρομή των 57 χιλιομέτρων, μεταξύ των πόλεων Necochea και Energia της Αργεντινής, για να πάρουν το πρώτο προβάδισμα του αγώνα.

Πίσω από τον Ρώσο επικεφαλής στα αυτοκίνητα, που κέρδισε την πρώτη του νίκη σε Ειδική (στην 4η συμμετοχή του στον αγώνα), ακολούθησαν δύο ακόμα ΜΙΝΙ All4 Racing της ομάδας X-Raid, με τον Krzysztof Holowczyc και τον Stephane Peterhansel, ενώ κοντά έμεινε και ο νικητής του 2009, Giniel de Villiers με το ιδιωτικό του Toyota – καθώς, υπενθυμίζουμε, η Volkswagen διέκοψε την εργοστασιακή της συμμετοχή στον αγώνα.

Αντίθετα, ο περσινός νικητής Nasser Al Attiyah έχασε ήδη εννέα λεπτά όταν το Hummer του παρουσίασε πρόβλημα στην πίεση του λαδιού. Ο Robby Gordon, επικεφαλής της ομάδας με την οποία αγωνίζεται και ο οδηγός από το Κατάρ, έφτασε στο σημείο και με έναν ιμάντα τράβηξε το αυτοκίνητο του N. Al Attiyah μέχρι τον τερματισμό της Ειδικής. Διαφορετικά, ο Αμερικανός θα είχε κερδίσει την Ειδική.

Στις μοτοσικλέτες, ο Francisco Lopez ξεκίνησε τον αγώνα δείχνοντας τη διάθεσή του να αντιμετωπίσει φέτος στα ίσα τα δύο μεγάλα αστέρια της κατηγορίας, τον Marc Coma και τον Cyril Despres. Ο Ισπανός ήταν στην 1η Ειδική 14 δευτερόλεπτα πίσω από τον «Chaleco» Lopez, ενώ ο Γάλλος έμεινε 1:48 λεπτά μακριά, στην 13η θέση.

Η 2η μέρα του αγώνα στέλνει τους αγωνιζόμενους από τη Santa Rosa de la Pampa στην πόλη San Rafael της Αργεντινής, έπειτα από 290 αγωνιστικά χιλιόμετρα (295 για τις μοτοσικλέτες) και άλλα 487 χλμ. σε απλές διαδρομές.

Το πρώτο τμήμα της Ειδικής είναι πολύ γρήγορο, καθώς οι αγωνιζόμενοι θα προσεγγίζουν τη Sierra Nevada, με γρήγορες στροφές σε σκληρά χώματα. Αργότερα, ωστόσο, οι ταχύτητες θα μειωθούν, κατά την είσοδο στους αμμόλοφους και στα ηφαιστειακά εδάφη του El Nihuil.

auto.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024