Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Rally Dakar 2012, 5η μέρα: Γαλλική υπόθεση!

Rally Dakar 2012, 5η μέρα: Γαλλική υπόθεση!

Το προβάδισμα του Stephane Peterhansel (MINI X-Raid) μειώθηκε στα 4 λεπτά από τον νικητή της ημέρας Krzysztof Holowczyc, ενώ αντίθετα ο Cyril Despres το αύξησε στα 10 λεπτά από τον Marc Coma, στην τελευταία Ειδική Διαδρομή επί αργεντίνικου έδαφους.

Οι Γάλλοι Stephane Peterhansel (MINI X-Raid) και Cyril Despres (KTM) παρέμειναν επικεφαλής του Rally Dakar 2012 μετά την 5η Ειδική Διαδρομή του αγώνα, από το Chilecito στη Fiambala της Αργεντινής. Ο πρώτος είδε το προβάδισμά του να μειώνεται από τον νικητή της ημέρας, Krzysztof Holowczyc, ενώ αντίθετα ο δεύτερος το διεύρυνε σημειώνοντας τον πρώτο χρόνο.

Η Ειδική Διαδρομή μειώθηκε στα 177 χιλιόμετρα για τα αυτοκίνητα, διότι η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στην περιχοή είχε κάνει ένα τμήμα της διαδρομής απροσπέλαστο. Ο Krzysztof Holowczyc (MINI X-Raid) ήταν σχεδόν τέσσερα λεπτά ταχύτερος του ομολόγου του, S. Peterhansel.

Ο Πολωνός οδηγός έγινε έτσι ο πέμπτος διαφορετικός νικητής σε πέντε Ειδικές Διαδρομές του φετινού Rally Dakar και παράλληλα ανανέωσε τις ελπίδες του για τη νίκη, έχοντας χάσει το προβάδισμα της γενικής κατάταξης την 3η ημέρα.

Πίσω από τον Πολωνό και τον Γάλλο στη γενική κατάταξη ακολουθεί ο Nani Roma, επίσης με MINI All4 Racing, έχοντας πετύχει τον τρίτο χρόνο σε αυτή την Ε.Δ., ενώ ο πλησιέστερος αντίπαλος της γερμανικής ομάδας είναι ο Robby Gordon με Hummer στην 4η θέση. Ο Αμερικανός ήταν στην 5η Ε.Δ. μόλις ένα λεπτό πιο αργός από τον Krzysztof Holowczyc.

Ο έτερος αντίπαλος των ΜΙΝΙ, Giniel de Villiers, είχε την άτυχη στιγμή του περίπου στο μέσον της Ειδικής Διαδρομής. Ένα μηχανικό πρόβλημα τον κράτησε ακινητοποιημένο πάνω σε έναν αμμόλοφο κι έτσι ο νικητής του 2009 έπεσε τώρα είκοσι λεπτά μακριά από την κορυφή της γενικής κατάταξης.

Αντίστοιχα άτυχος ήταν και πάλι ο νικητής του 2011, Nasser Al Attiyah, αντιμετωπίζοντας προβλήματα για τρίτη φορά στις πέντε μέχρι τώρα ημέρες του αγώνα. Αυτή τη φορά ήταν ένα σπασμένο εξάρτημα στο ψυγείο του Hummer. Ο οδηγός από το Κατάρ είναι πλέον 50 λεπτά μακριά από την κορυφή.

«Η ρεζέρβα ήταν χαλαρή και χτύπησε το σωληνάκι του ψυγείου, το έσπασε και η θερμοκρασία ανέβηκε πολύ ψηλά. Σταματήσαμε για επιδιορθώσεις και χάσαμε πάλι πολύ χρόνο. Αλλά τι μπορώ να κάνω; Το πλάνο μου σήμερα ήταν να πάρω τουλάχιστον δέκα λεπτά από όλους και ήμουν πολύ γρήγορος μέχρι το δεύτερο σημείο ελέγχου χρόνου», είπε ο Nasser Al Attiyah.

Το πιο παράδοξο συμβάν της ημέρας, πάντως, ήταν ότι ο Αργεντινός Orlando Terranova δεν εκκίνησε το πρωί εξαιτίας έντονης λογομαχίας που είχε με τον συνοδηγό του Andy Grider, η οποία οδήγησε τον τελευταίο στην απόφαση να φύγει από τον αγώνα!

Στις μοτοσικλέτες, η Ειδική Διαδρομή στο δρόμο από το Chilecito στη Fiambala είχε μήκος 185 χιλιόμετρα και ο Cyril Despres εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του στον Marc Coma. Ο Γάλλος της ΚΤΜ πέτυχε την 28η νίκη του σε Ε.Δ. του Rally Dakar και επέκτεινε, έτσι, το προβάδισμά του από τον Ισπανό ξανά στα περίπου 10 λεπτά.

Οι δύο πρωταγωνιστές βρίσκονται σε δικό τους κόσμο, καθώς αρχίζουν να αφήνουν πάρα πολύ πίσω τους υπόλοιπους αναβάτες. Ο τρίτος Helder Rodrigues (Yamaha) είναι πλέον 47 λεπτά πίσω, ενώ ο Frans Verhoeven είναι ένας από τους διακεκριμένους αναβάτες που ατύχησε στην 5η Ε.Δ., σταματώντας στη διαδρομή με μηχανικό πρόβλημα.

Ο Cyril Despres τόνισε: «Μετά το τέλος της πρώτης μέρας, θα έλεγε κανείς ότι θα εμπλέκονταν πολλοί άλλοι οδηγοί στη μάχη της νίκης, αλλά στο τέλος δεν είναι τόσοι! Οι διαφορές μας (σ.σ.: με τον Marc Coma) είναι στο δίλεπτο. Σήμερα ήταν πιο εύκολο για μένα, διότι ξεκίνησα πίσω του. Ίσως αύριο να γίνει το αντίθετο. Έχω το προβάδισμα με σχετικά άνετη διαφορά, αλλά αυτή μπορεί να εξαφανιστεί γρήγορα, οπότε χρειάζομαι την ίδια ψυχολογία και αυτοσυγκέντρωση».

RALLY DAKAR 2012
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
(Μετά την 5η ημέρα)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

1. Peterhansel (MINI) 11:58:03
2. Holowczyc (MINI) +4:18
3. Roma (MINI) +10:39
4. Gordon (Hummer) +13:32
5. De Villiers (Toyota) +21:01
6. Novitskiy (MINI) +30:51
7. Sousa (Great Wall) +40:55
8. Al Attiyah (Hummer) +50:47
9. Van Loon (Mitsubishi) +53:33
10. Alvarez (Toyota) +59:10

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ
1. Despres (KTM) 14:19:00
2. Coma (KTM) +09:51
3. Rodrigues (Yamaha) +47:56
4. Lopez (Aprilia) +49:00
5. Goncalves (Husqvarna) +54:47
6. Viladoms (KTM) +58:17
7. Casteu (Yamaha) +58:58
8. Farres Guell (KTM) +01:03:13
9. Svitko (KTM) +01:07:26
10. Pedrero Garcia (KTM) +01:14:04

auto.in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024