Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rally Dakar 2012, 7η μέρα: Μικρές απώλειες για τους S. Peterhansel και C. Despres

Rally Dakar 2012, 7η μέρα: Μικρές απώλειες για τους S. Peterhansel και C. Despres

Οι δύο Γάλλοι επικεφαλής της γενικής κατάταξης, στα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες αντίστοιχα, δεν έχασαν πολύ χρόνο κατά την 7η Ε.Δ. γύρω από το Copiapo της Χιλής, όπου ταχύτεροι ήταν οι Nasser Al Attiyah και Marc Coma. Ημέρα ξεκούρασης στις όχθες του Ειρηνικού ωκεανού η Κυριακή 8/01.

Οι δύο Γάλλοι επικεφαλής της γενικής κατάταξης του Rally Dakar 2012, ο Stephane Peterhansel (ΜΙΝΙ) στα αυτοκίνητα και ο Cyril Despres (KTM) στις μοτοσικλέτες, διατήρησαν το προβάδισμά τους στην 7η Ειδική Διαδρομή του αγώνα, στο loop γύρω από την πόλη Copiapo της Χιλής.

Στους αμμόλοφους της ερήμου Atacama, πάντως, την παράσταση έκλεψε ο Nasser Al Attiyah και τα Hummer, καθώς ο οδηγός από το Κατάρ πέρασε τέσσερα αυτοκίνητα στα τελευταία 200 χιλιόμετρα και στον τερματισμό ήταν επτάμισι λεπτά ταχύτερος του ομολόγου του και δεύτερου της ημέρας, Robby Gordon!

Ο Nasser Al Attiyah, νικητής του 2011, είπε: «Το αυτοκίνητο δούλεψε τέλεια σήμερα και επιτεθήκαμε εξαρχής. Πήραμε πολλά ρίσκα για να πετύχουμε τον πρώτο χρόνο. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε επτά ή οκτώ λεπτά κάθε μέρα και σήμερα τον πετύχαμε τέλεια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιτυγχάνουμε ανάλογα αποτελέσματα από τη Δευτέρα και μετά. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, αν θέλουμε να κερδίσουμε το Dakar»!

Ο Stephane Peterhansel τερμάτισε την Ε.Δ. μόλις 23 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αμερικανό, αλλά το σημαντικό για τον Γάλλο είναι ότι πήρε άλλα επτά λεπτά από τον πλησιέστερο διώκτη του στην κορυφή της γενικής κατάταξης, τον ομόλογό του στην ομάδα ΜΙΝΙ X-Raid Krzysztof Hołowczyc, που σημείωσε τον 4ο χρόνο της ημέρας.

«Περίμενα ότι οι αμμόλοφοι θα ήταν πιο δύσκολοι, αλλά στο τέλος ήταν ενδιάμεσης δυσκολίας, με κάποια βλάστηση. Δεν κινδυνεύσαμε ποτέ να κολλήσουμε» είπε ο S. Peterhansel. «Για μια στιγμή προσπεράσαμε τον Gordon, που είχε κλατάρισμα, αλλά μετά μας έπιασε πάλι και μας προσπέρασε με πλήρη ταχύτητα. Προσπαθήσαμε να τον ακολουθήσαμε, αλλά ήταν αδύνατο. Αν κινούμασταν εξίσου γρήγορα, θα είχαμε τουμπάρει δύο φορές. Πάσχουμε λίγο σε αυτές τις ανοιχτές ερημικές περιοχές».

Στις μοτοσικλέτες, ο Marc Coma κατάφερε να κερδίσει άλλη μια Ειδική Διαδρομή του φετινού αγώνα και, συνεπώς, να μειώσει τη διαφορά του από τον Cyril Despres στην κορυφή της γενικής κατάταξης κατά 2 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα.

Οι δύο κορυφαίοι αναβάτες του αγώνα οδήγησαν μαζί σε όλη την Ε.Δ. με πλήρη ταχύτητα, καθώς ο Marc Coma έφτασε γρήγορα τον Cyril Despres, που είχε ξεκινήσει πρώτος. Στη συνέχεια τέθηκε επικεφαλής μέχρι τον τερματισμό και ο Γάλλος τερμάτισε ακριβώς πίσω του, επιλέγοντας να μην ρισκάρει.

Ο Marc Coma τόνισε: «Είναι γνωστό ότι η Ε.Δ. πριν την ημέρα ξεκούρασης είναι πάντα δύσκολη και η σημερινή δεν ήταν εξαίρεση, καθώς είχε πολλή ζέστη και πολύ μαλακή άμμο. Παρόλα αυτά, οδηγήσαμε πολύ γρήγορα και ήμουν σε θέση να επιτεθώ. Κέρδισα δύο λεπτά από τον Cyril, αλλά προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό!

Ξέρουμε καλά τη στρατηγική, ξέρουμε ότι τη μια μέρα θα κερδίζω εγώ δύο λεπτά και την άλλη θα κερδίζει ο Cyril δύο λεπτά κ.ο.κ. Είναι δύσκολο να το αλλάξεις αυτό αν υπάρχει μόνο μία διαδρομή. Τέλος πάντων, είμαστε δεύτεροι γενικής κατά την ημέρα ξεκούρασης και όλα κυλούν ομαλά, οπότε είναι καλός αγώνας για εμάς ως τώρα».

Ο Cyril Despres, από την πλευρά του, είπε: «Ήμουν λίγο τεμπέλης σήμερα, μιας κι ο Marc ηγούνταν από το 200ό χλμ. και μετά, αλλά πιστεύω ότι κι αυτό είναι μέρος του αγώνα. Οπότε τον ευχαριστώ για αυτό. Υπάρχει πάντοτε μια στρατηγική παράμετρος, μιας και ξέρουμε ότι μπορούμε να ελέγχουμε διαφορές δύο λεπτών. Τερμάτισα με τα χέρια μου παράλυτα, αλλά ήταν όμορφη Ειδική με πανέμορφους αμμόλοφους. Και είναι καλή η αίσθηση να ηγείται κατά την ημέρα ξεκούρασης. Είμαι χαρούμενος».

Στο τέλος της Ε.Δ. ο Paulo Goncalves (Husqvarna) έφτασε με τον τρίτο χρόνο, λιγότερο από τρία λεπτά πίσω από τον M. Coma, για να πλησιάσει τον Helder rodrigues (Yamaha) μάχη για την 3η θέση.

Σε αυτή τη μάχη θα βρισκόταν και ο Francisco Lopez, όμως η ημέρα κύλησε πολύ άσχημα για τον Χιλιανό: έπεσε στα πρώτα χιλιόμετρα, επιδείνωσε έναν παλιό του τραυματισμό στο γόνατο και ολοκλήρωσε την Ε.Δ. πονώντας αφόρητα. Την Κυριακή (8/01) θα εξεταστεί από τους ιατρούς, εκμεταλλευόμενος την ημέρα ξεκούρασης στο Copiapo, για να διαπιστώσει αν είναι σε θέση να συνεχίσει στον αγώνα.

ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ 2012
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
(Μετά την 7η ημέρα)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

1. Peterhansel (MINI) 15:32:53
2. Holowczyc (MINI) +11:22
3. Gordon (Hummer) +13:09
4. Roma (MINI) +18:05
5. De Villiers (Toyota) +34:07
6. Al Attiyah (Hummer) +42:54
7. Novitskiy (MINI) +54:26
8. Sousa (Great Wall) +1:12:50
9. Alvarez (Toyota) +1:41:38
10. Van Loon (Mitsubishi) +1:48:39

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ
1. Despres (KTM) 18:12:38
2. Coma (KTM) +07:48
3. Rodrigues (Yamaha) +49:39
4. Goncalves (Husqvarna) +55:33
5. Casteu (Yamaha) +1:05:38
6. Viladoms (KTM) +1:07:40
7. Farres Guell (KTM) +1:08:00
8. Svitko (KTM) +1:17:19
9. Lopez (Aprilia) +1:17:20
10. Pedrero Garcia (KTM) +1:23:48

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024