Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Morgan επιστρέφει στο LeMans

Η Morgan επιστρέφει στο LeMans

Η αγγλική εταιρεία θα γιορτάσει στο φετινό 24ωρο αγώνα αντοχής τη νίκη που είχε πετύχει πριν από 50 χρόνια στην κατηγορία των δύο λίτρων και μαζί την απαρχή της τεχνολογικής εξέλιξης των αυτοκινήτων της μέσα από τους αγώνες.

Μισό αιώνα μετά τη νίκη των Morgan Super Sport στην κατηγορία των δύο λίτρων στις 24 Ώρες του LeMans, το 1962, η βρετανική φίρμα θα επιστρέψει στο φετινό διάσημο αγώνα αντοχής για να γιορτάσει αυτή τη μοναδική της επέτειο, συμμετέχοντας στην κατηγορία LMP2.

Η Morgan Motor Company ήρθε σε συμφωνία με την αγωνιστική ομάδα OAK Racing ώστε το αγωνιστικό αυτοκίνητο της OAK-Pescarolo να αγωνιστεί με την ονομασία Morgan LMP2. Θα κατασκευαστεί από την Onroak Automotive, τμήμα της ΟΑΚ, που έχει έδρα το Technoparc des 24 Heures, στο LeMans.

Ο Charles Morgan, πρόεδρος της MMC, είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι σε θέση να ανακοινώσω τη συνεργασία μας με τον Jacques Nicolet και την OAK Racing. Μας κάνει ιδιαιτέρως υπερήφανους η ευκαιρία να συνεργαστούμε με έναν σχεδιαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων και έναν κατασκευαστή που έχει τόσο μεγάλη επιτυχία στη διεθνή σκηνή.

Τα σπορ αυτοκίνητα της Morgan έχουν σπουδαία ιστορία και επίσης έχουμε κερδίσει τη φήμη της τεχνολογικής πρωτοπορίας κι έτσι πιστεύω ότι η κατηγορία LMP2 αντιπροσωπεύει ένα σπουδαίο πεδίο, πάνω στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν νέες τεχνολογικές μέθοδοι.

Η συνεργασία αυτή δίνει τη δυνατότητα στις νέες γενιές των Morgan να υιοθετήσουν προηγμένες τεχνολογίες, ειδικά με τη χρήση υλικών όπως τα ανθρακονήματα, καθώς και κορυφαίου επιπέδου αεροδυναμική – στοιχεία που είναι κρίσιμα για τα αυτοκίνητα προδιαγραφών LMP2. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να εξελίξουμε αποδοτική, κορυφαία τεχνολογία».

Ο Jacques Nicolet, πρόεδρος της OAK Racing, συμπλήρωσε: «Είναι βαθύτατη τιμή για μένα ότι η OAK Racing βρέθηκε σε θέση να συνεργαστεί με τον Charles Morgan και τη Morgan Motor Company. Όπως και ο Charles, πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία δίνει έμφαση στο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα βασίζεται στις στιβαρές βάσεις των ξεχωριστών μας ιστοριών.

Με τη Morgan αισθάνομαι το ίδιο πάθος που με είχε εμπνεύσει στα παιδιά μου χρόνια, καθώς και το οικογενειακό κλίμα που αισιοδοξώ ότι έχω καταφέρει να δημιουργήσω στην OAK Racing. Ποια είναι καλύτερη της Morgan για να εισάγει το αγωνιστικό οδηγικό ήθος που απαιτείται στην LMP2;

Αυτό που μας συνδέει άρρηκτα είναι το κοινό μας ενδιαφέρον για τις 24 Ώρες του LeMans και για τους αγώνες αντοχής γενικότερα. Ο αγώνας του 2012 στο LeMans δεν αντιπροσωπεύει μόνο την 50ή επέτειο της νίκης της Morgan στην κατηγορία της, αλλά και τον εορτασμό για τη νέα μας συνεργασία».

auto.in.gr

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024