Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για ρεκόρ ταξιδεύει στο Pikes Peak ο S. Loeb, με συμβουλές του A. Vatanen

Για ρεκόρ ταξιδεύει στο Pikes Peak ο S. Loeb, με συμβουλές του A. Vatanen

Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα του Γάλλου στη φημισμένη ανάβαση, οδηγώντας Peugeot 208 T16 απόδοσης 850 ίππων και βάρους 850 κιλών.

Με τις συμβουλές του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Ari Vatanen, θα επιχειρήσει ο Sebastien Loeb να σπάσει το ρεκόρ χρόνου στη φημισμένη ανάβαση Pikes Peak, στα βουνά του Κολοράντο, στις ΗΠΑ.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλλυ, θα αγωνιστεί στην ανοιχτή κατηγορία, στις 30 Ιουνίου, οδηγώντας ένα Peugeot 208 T16, στην πρώτη του προσπάθεια στην ασφάλτινη -πλέον- ανάβαση, μήκους 20 χλμ.

«Ο Seb θα πετύχει ρεκόρ που δεν θα σπάσει για πολλά χρόνια» ήταν το σχόλιο του Ari Vatanen, ο οποίος είχε κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα το 1988 οδηγώντας ένα Peugeot 405 Τ16.
Χαριτολογώντας πρόσθεσε πως ο S. Loeb «…έπρεπε να περιμένει να γίνει όλη η ανάβαση ασφάλτινη για να σπάσει το ρεκόρ μου».

Ο Αλσατός πρωταθλητής θα επιχειρήσει το νέο ρεκόρ στο τιμόνι του Peugeot 208 T16, απόδοσης 850 ίππων και βάρους 850 κιλών, το οποίο εξελίχθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο αγώνα.

«Δεν θα έχει πρόβλημα να θυμάται τη διαδρομή» σχολίασε ο Ari Vatanen, προσθέτοντας πως «…δεν πρέπει όμως, να αγνοήσει ένα ιδιαίτερο μυστικό που έχει αυτή η ανάβαση. Δεν μπορείς να οδηγείς συνέχεια στο απόλυτο όριο, γιατί πρέπει να αφήσεις ένα μικρό περιθώριο σε περίπτωση λάθους. Αν το αγνοήσεις αυτό θα έχεις μια πολύ θεαματική απογείωση, αλλά σε περιμένει μια πολύ επώδυνη προσγείωση».

Σημιεώνεται ότι το επίσημο ρεκόρ του αγώνα κατέχει από το 2011 ο Ιάπωνας Nobuhiro Tajima, με Suzuki SX4 και χρόνο 9 λεπτά, 51 δευτερόλεπτα και 278 χιλιοστά.

auto.in.gr

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024