Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Volvo Ocean Race 2014/15  - 3ο σκέλος, Αμπου Ντάμπι (ΗΑΕ) - Σάνυα (Κίνα)

Volvo Ocean Race 2014/15 – 3ο σκέλος, Αμπου Ντάμπι (ΗΑΕ) – Σάνυα (Κίνα)

Με νίκη της κινεζικής ομάδας Dongfeng Team, ολοκληρώθηκε το τρίτο από τα συνολικά εννέα σκέλη του Volvo Ocean Race 2014/2015.

Ολοκληρώθηκε και το τρίτο από τα εννέα σκέλη του ιστιοπλοϊκού μαραθωνίου Volvo Ocean Race, που ξεκίνησε από το Αμπου Ντάμπι και κατέληξε στην κινέζικη «Χαβάη», την παραθαλάσσια πόλη Σάνυα, διανύοντας μια απόσταση που αγγίζει τα 4.670 ναυτικά μίλια.

Οι έξι από τις συνολικά επτά ομάδες -με την Team Vestas Wind να μην συμμετέχει εξαιτίας της ζημιάς του σκάφους της στο προηγούμενο σκέλος- συναγωνίστηκαν σε δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα στα Στενά της Μάλακα, έναν κομβικό δίαυλο μεταξύ Ινδονησίας και Μαλαισίας από όπου διέρχεται το 40% του διεθνούς εμπορίου.

Ο στόλος του VOR πέρασε μέσα από αυτό τον πολυσύχναστο ναυτικό δρόμο, συναντώντας μάλιστα τεράστια εμπορικά πλοία, με μεγάλη δυσκολία αφού η διέλευσή του διέπεται από τους αυστηρούς κανόνες αποφυγής συγκρούσεων με τα πληρώματα των σκαφών του αγώνα να επιδεικνύουν αυστηρή πειθαρχία, καθώς τα μεγάλα πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης καραδοκούν!

Την πρώτη θέση κατέκτησε η κινέζικη ομάδα Dongfeng Team. Δεύτερη τερμάτισε η Abu Dhabi Ocean Racing, τρίτη η αμερικάνικη Team Alvimedica, τέταρτη η ισπανική MAPFRE, πέμπτη η ολλανδική Team Brunel και έκτη η γυναικεία ομάδα Team SCA.

auto.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024