Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την επιλογή συμμετοχής της στην Formula E εξασφαλίζει η Mercedes-Benz GP

Την επιλογή συμμετοχής της στην Formula E εξασφαλίζει η Mercedes-Benz GP

Η γερμανική φίρμα εξασφάλισε τη δυνατότητα της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της ηλεκτρικής Formula για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Τη δυνατότητα συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της «ηλεκτρικής» Formula Ε για την 5η αγωνιστική σεζόν εξασφάλίσε η Mercedes-Benz, υπογράφοντας σχετική συμφωνία η οποία της δίνει τη δυνατότητα να αποτελέσει μία από τις 12 ομάδες που θα αγωνιστούν το 2018-19.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Formula E το οποίο ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο από το Hong Kong συμμετέχουν δέκα ομάδες οι οποίες αναμένεται και να συνεχίσουν για τη σεζόν 2018-19, για την οποία, ωστόσο, η διοργανώτρια αρχή έχει προκηρύξει δύο ακόμα νέες θέσεις ανεβάζοντας τον αριθμό των ομάδων σε δώδεκα.

Όπως όλα δείχνουν, η Mercedes-Benz GP Ltd θα είναι μία από τις δύο νέες ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Formula E καθώς το συμφωνητικό που υπογράφηκε μεταξύ Γερμανών και FIA της δίνει τη δυνατότητα και το προνόμιο να επιλέξει την συμμετοχή της, ωστόσο φυσικά η τελική απόφαση υπόκειται στην έγκριση της FIA και θα ληφθεί σε δεύτερο χρόνο και αφού η γερμανική ομάδα υποβάλλει την τελική της απόφαση για την συμμετοχή της.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η επόμενη αγωνιστική περίοδος του 2018-19 την οποία επέλεξε η Mercedes-Benz GP για να συμμετάσχει αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο για τη διοργάνωση της Formula E καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας και ειδικά των μπαταριών αναμένεται να επιτρέπει στους οδηγούς να αγωνίζονται και να ολοκληρώνουν τον αγώνα με ένα μονοθέσιο αντί των δύο που προβλέπονται από τους κανονισμούς που ισχύουν σήμερα.

Με αφορμή την υπογραφή του συμφωνητικού ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes ΑΜG Petronas, Toto Wolff δήλωσε: «Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της Formula E. Αυτήν τη στιγμή μελετάμε όλες τις δυνατότητες που θα μας δώσει το μέλλον του αγωνιστικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαστε πολύ ευτυχείς για τη συμφωνία αυτή, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μία θέση στην 5η σεζόν του πρωταθλήματος. Η ηλεκτροκίνηση θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην αυτοκίνηση του μέλλοντος, ενώ οι αγώνες αποτελούσαν πάντα μία τεχνολογική πρόκληση για το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας. Είμαστε σίγουροι ότι η Formula E θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον».

Ο επικεφαλής της Formula E, Alejandro Agag, από την πλευρά του σχολίασε για την επικείμενη συμμετοχή της Mercedes: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε, ότι μία από τις δύο θέσεις που κλείστηκαν για την 5η σεζόν της Formula E είναι για τη Mercedes. Η Formula E θέλει να αποτελέσει την πλατφόρμα, όπου οι κατασκευαστές δοκιμάζουν και αναπτύσσουν τις τεχνολογίες που θα εφαρμόσουν αργότερα σε συμβατικά αυτοκίνητα. Με την ευκαιρία που μας δίνεται να συμπεριλάβουμε μία εταιρεία όπως η Mercedes-Benz στο Πρωτάθλημα, θα δοθεί σημαντική ώθηση ώστε να επιτύχουμε αυτόν το στόχο.

«Η Formula E γίνεται όλο και πιο συναρπαστική με το μείγμα διαφόρων σημαντικών κατασκευαστών όπως οι Renault, Citroen-DS, Audi, Mahindra και Jaguar μαζί με νέες, φουτουριστικές μάρκες όπως οι Faraday Future, NextEV, ή αντίστοιχους μεγάλους κατασκευαστές εξαρτημάτων, όπως η Schaefflerκαι ηZF. Η Mercedes θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σε αυτήν την διαρκώς αυξανόμενη γκάμα κατασκευαστών».

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024