Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με 59 συμμετοχές το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδας

Με 59 συμμετοχές το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδας

Την πόλη της Λάρισας θα έχει επίκεντρο το φετινό Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδας το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει 59 συμμετοχές.

Με επίκεντρο τη Λάρισα και σε εξαιρετικές διαδρομές της Θεσσαλίας θα εξελιχθεί το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδας, με συνολικά 59 πληρώματα να δηλώνουν το «παρών» σε έναν αγώνα γιορτή, που ουσιαστικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 19:00, με την τελετή εκκίνησης μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

Πρώτα τη ράμπα θα περάσουν τα 30 κλασικά αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity, που συμμετέχουν στον αγώνα στο πλαίσιο του Επάθλου Ιστορικών Regularity αυτοκινήτων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), καθώς και του αντίστοιχου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Ανάμεσά τους, ο Christian Crusifix. O Βέλγος οδηγός της Ford Anglia του 1960 μπορεί να έχει κατακτήσει ήδη τον ευρωπαϊκό τίτλο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον συνοδηγό του, Joseph Lambert. O ίδιος θα «λύσει τις διαφορές» του με τον Ιταλό Fabrizio Farsetti που θα πλοηγήσει τον Massimo Mascagni με την Porsche 911 Coupe του 1974 στη διαδρομή των 516 χιλιομέτρων.

Απέναντί τους, ανοιχτούς λογαριασμούς έχουν και πληρώματα που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μιας που εκεί η υπόθεση «τίτλος» παραμένει ανοιχτή μεταξύ των πρωτοπόρων μέχρι στιγμής Γιώργου και Νίκου Οικονόμου (Ford Escort MKII – 1978) και των Τάσου Δούρου – Γιώργου Μποζιονέλου (BMW 1502 – 1975), αλλά και Νίκου Αρβανίτη – Ιωάννας Χαραλαμπάκη (Lancia Fulvia 1.3 S Coupe – 1972).
Αντίστοιχα, το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος προσμετρά τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, όσο και στο Πρωτάθλημα και τα Κύπελλα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, όπως και στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος.

Φυσικά, το δικό τους χρώμα στον αγώνα θα δώσουν και οι συμμετέχοντες στο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων, με την Porsche 911 των Φραγκίσκου Σταφυλοπάτη και Νικόλα Μαργέτη να ξεχωρίζει. Από την κατηγορία περιμένουμε εντυπωσιακά περάσματα, με πληρώματα όπως αυτά των Βασίλη Πόλιτο-Άσιας Τσιφάκη (Datsun 510 SSS), αλλά και Κώστα Μυλωνά-Γιάννη Καλοπίτα (Τοyota Corolla E30), Κώστα Αργυρίου-Αποστόλη Πάλλα (Toyota Corolla AE92) να εγγυώνται πλούσιο θέαμα.

Τα παραπάνω αρχής γενομένης από το Σάββατο, μιας που το καθαρά αγωνιστικό μέρος των αυτοκινήτων Ράλλυ θα ξεκινήσει στις 8:30 το πρωί, με την αναχώρηση των αυτοκινήτων από τη Σκεπαστή Αγορά στη Λάρισα, όπου και το service park, με κατεύθυνση την ειδική διαδρομή Πυργετός 1.

Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity, ο αγώνας τους θα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αφού οι πρώτες τους κρυφές χρονομετρήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, σε μια διαδρομή 50 χιλιομέτρων που θα τους οδηγήσει στα Αμπελάκια πριν επιστρέψουν για διανυκτέρευση στη Λάρισα.

auto.in.gr

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024