Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
29o Ράλι Dakar: Η ώρα των αουτσάιντερ

29o Ράλι Dakar: Η ώρα των αουτσάιντερ

Εκπληξη στις κατηγορίες των μοτοσικλετών και των αυτοκινήτων προκάλεσαν τα αποτελέσματα της έκτης ειδικής διαδρομής, καθώς στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν μη ανταγωνιστικές συμμετοχές.

Οπως φαίνεται τα αφιλόξενα εδάφη της Μαυριτανίας δεν ευνοούν μόνο τους έμπειρους αλλά και τους τολμηρούς. Αυτό τουλάχιστον απέδειξε η έκτη ειδική διαδρομή του αγώνα, συνολικού μήκους 394 χιλιομέτρων.



Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη θέση της κατάταξης των αυτοκινήτων δεν βρέθηκε κάποια εργοστασιακή συμμετοχή των VW και Mitsubishi αλλά το Hummer H3 του Robby Gordon. Παρότι ο 37χρονος Αμερικανός οδηγός έχει κερδίσει και άλλες ειδικές διαδρομές, σε παλαιότερα Dakar, η μέχρι σήμερα πορεία του στη φετινή διοργάνωση δεν ήταν τέτοια που να του δίνει ελπίδες για διάκριση.



Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το buggy του Jean Louis Schlesser, ενώ σχεδόν επτά λεπτά πίσω ακολούθησαν οι πρώτες εργοστασιακές συμμετοχές των Giniel de Villiers και Carlos Sainz. Οσο για τον πολύ Stephan Peterhansel, δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από μία πέμπτη θέση.



Το τέλος της έκτης ειδικής βρήκε μόλις 85 αυτοκίνητα να συνεχίζουν, στα οποία, δυστυχώς, δεν περιλαμβάνεται η BMW του Guerlain Chicherit που εγκατέλειψε μετά από ατύχημα στο 195ο χιλιόμετρο της διαδρομής.



Αυτό δεν αποτέλεσε τη μόνη ατυχία για το γερμανικό στρατόπεδο, καθώς και η X5 της Jutta Kleinschmidt αντιμετώπισε ορισμένα μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα η νικήτρια του 2001 να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 29η θέση, με διαφορά 4 ώρες και 36 λεπτά από τον πρωτοπόρο Carlos Sainz.



Περνώντας στην κατηγορία των μοτοσικλετών, την έκπληξη έκανε ο Ισπανός Jordi Viladoms, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει την πρώτη ειδική διαδρομή της καριέρας του στο Dakar, τερματίζοντας 57 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Marc Coma.



Καλή εμφάνιση έκανε και ο Cyril Despres, ο οποίος όμως επιχείρησε να αλλάξει ελαφρά την πορεία του ώστε να κερδίσει χρόνο, κίνηση που του στέρησε τελικά δέκα λεπτά.



Στα φορτηγά ο Hans Stacey κέρδισε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και αυτή την ειδική διαδρομή, ανοίγοντας τη διαφορά του από το Gerard de Rooy στα 48 λεπτά.


auto.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024