Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράλι Ντακάρ 2009, 7η μέρα: Οριακά επικεφαλής ο Carlos Sainz

Ράλι Ντακάρ 2009, 7η μέρα: Οριακά επικεφαλής ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz κέρδισε την 7η Ειδική Διαδρομή και επέστρεψε στην κορυφή του 31ου Ράλι Ντακάρ, καθώς ο φετινός αγώνας έφτασε στο μέσον του, στην πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής. Στο μεταξύ, μετά την ποινή αποκλεισμού στον Nasser Al-Attiyah ήρθαν και νέα προβλήματα για τη Mitsubishi -με την εγκατάλειψη του Stephane Peterhansel- για να χρίσουν τη […]

Ο Carlos Sainz κέρδισε την 7η Ειδική Διαδρομή και επέστρεψε στην κορυφή του 31ου Ράλι Ντακάρ, καθώς ο φετινός αγώνας έφτασε στο μέσον του, στην πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής. Στο μεταξύ, μετά την ποινή αποκλεισμού στον Nasser Al-Attiyah ήρθαν και νέα προβλήματα για τη Mitsubishi -με την εγκατάλειψη του Stephane Peterhansel- για να χρίσουν τη Volkswagen απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης νίκης της ιστορίας της στο Ράλι Ντακάρ.


Στις μοτοσικλετες, ο Francisco Lopez (KTM) κέρδισε την πρώτη νίκη Ειδικής του Ράλι Ντακάρ στην καριέρα του την ώρα που ο αγώνας έμπαινε στην πατρίδα του, τη Χιλή! Ο Βασίλης Ορφανός σημείσε τον 84ο χρόνο και έχασε δέκα θέσεις στη γενική, πέφτοντας στην 82η.


Αυτοκίνητα: Ντέρμπι κορυφής!


Μόλις εννέα δευτερόλεπτα χωρίζουν τον Carlos Sainz από τον Giniel de Villiers στην κορυφή της γενικής κατάταξης, έπειτα από μισό Ντακάρ! Την ώρα που ο «matador» κέρδιζε την σημερινή Ειδική, ο Νοτιοαφρικανός -έχοντας κλατάρισμα κι έπειτα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων- έγραφε μόλις τον έκτο χρόνο (σχεδόν οκτώ λεπτά πιο αργός) και έχανε την πρωτοπορία της γενικής.


Δεύτερος στην Ειδική τερμάτισε ο Mark Miller, επίσης της Volkswagen (τρίτος γενικής) και τρίτος ο Robby Gordon με Hummer. Αντίθετα, ο αγώνας της Mitsubishi εξακολουθεί να είναι εφιαλτικός. Μετά τους Hiroshi Masuoka και Luc Alphand, τώρα εγκατέλειψε και ο Stephane Peterhansel.


O Γάλλος, εννέα φορές νικητής του Ράλι Ντακάρ, σταμάτησε στο 57ο χιλιόμετρο για να εξουδετερώσει την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Race Lancer. Μετά από είκοσι χιλιόμετρα, ο κινητήρας υπερθερμάνθηκε και λίγο αργότερα έσπασε. Για την εργοστασιακή Mitsubishi απέμεινε μόνο Nani Roma, 4ος γενικής, αλλά με υστέρηση σχεδόν 15 λεπτών από το τρίτο Volkswagen Race Touareg της πρώτης τριάδας, εκείνο του Mark Miller.


«Η ημέρα κύλησε καλά, παρότι η Ειδική ήταν πολύ σκληρή», είπε ο C. Sainz. «Υπήρχαν σημεία με πολύ νερό και οι τροχοί σπίναραν αρκετά. Η συνέχεια ήταν εξίσου σκληρή, όμως όλα κυλάνε περίφημα για την ομάδα».


Πάντως, ο Nani Roma δεν παραδίδει τα «όπλα» τόσο εύκολα! Ο πρώην νικητής του αγώνα, με μοτοσικλέτα, λέει: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τη VW να ξεφύγει. Το αυτοκίνητο βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και εγώ είμαι επαγγελματίας. Η Mitsubishi με πληρώνει».


«Σκοπεύω να μονομαχήσω με τα Volkswagen και αν θέλουν να κερδίσουν θα είναι δύσκολο διότι δεν πρόκειται να αφήσω γκάζι, ούτε για μια στιγμή. Έχω δουλέψει πάρα πολύ για αυτό τον αγώνα», κατέληξε.


Μοτοσικλέτες: Χιλιανή φιέστα!


Στη μάχη των δύο τροχών ο Francisco Lopez (ΚΤΜ) είχε ένα παραπάνο κίνητρο. Ο αγώνας έμπαινε στη χώρα του και ο Χιλιανός πίεσε όσο μπορούσε και τελικά σημείωσε τον πρώτο χρόνο της ημέρας! «Θέλω πολύ να συνεχίσω εξίσου καλά στην πατρίδα μου», είπε στο τέλος.


Και συνέχισε: «Οδήγησα πολύ γρήγορα σήμερα. Συναντήσαμε πολλούς αμμόλοφους. Ήταν πολύ επίπονη Ειδική και οι αναβάτες θα πονάμε αύριο. Όταν μπήκαμε στο λασπώδες έφαδος η μοτοσικλέτα δεν είχε ευστάθεια. Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι τις προηγούμενες ημέρες τα πήγα καλά αλλά δεν καταφέρα να το εκμεταλλευτώ».


Στο μεταξύ, ο Marc Coma (ΚΤΜ) ήταν δεύτερος στη σημερινή Ειδική και, σε συνδυασμό με τον όγδοο χρόνο -έπειτα από ένα μικρό σφάλμα πλοήγησης- του Jonah Street (KTM), ο Ισπανός διεύρυνε το προβάδισμά του στην κορυφή από τον Αμερικανό στα 51 λεπτά!


Ο David Fretinge, στο μεταξύ, εκμεταλλεύτηκε την ολισθηρότητα του εδάφους για να κρύψει την υστέρηση ισχύος της Yamaha 450 και σημείωσε τον τέταρτο χρόνο, περίπου έξι λεπτά ταχύτερο από του J. Street, με αποτέλεσμα να απειλεί τον τελευταίο για τη δεύτερη θέση της γενικής! Η διαφορά τους είναι σχεδόν ένα λεπτό.


Ο D. Fretin

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024