Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράλι Ντακάρ, 4η μέρα: Το πέρασμα στην έρημο Ατακάμα

Ράλι Ντακάρ, 4η μέρα: Το πέρασμα στην έρημο Ατακάμα

Τα καραβάνι έφτασε στο σημείο μηδέν, εκεί που θα κριθεί εν πολλοίς το φετινό Ντακάρ. Ταχύτεροι της ημέρας οι R. Gordon (Hummer) και M. Coma (KTM), διατήρησαν την πρωτοπορία οι S. Peterhansel (BMW) και C. Despres (KTM).

2

Στην πρώτη Ειδική Διαδρομή του 2010 στην έρημο Ατακάμα, στο επίκεντρο του φετινού Ράλι Ντακάρ, οι Stephane Peterhansel (BMW) και Cyril Despres (KTM) μπορεί να μην σημείωσαν τον πρώτο χρόνο στους τέσσερις και δύο τροχούς αντίστοιχα, αλλά διατήρησαν το σχετικά άνετό τους προβάδισμα στη γενική μετά την τέταρτη αγωνιστική ημέρα (Τρίτη 05/01).


Ξεκινώντας από τη Φιαμπαλά της Αργεντινής και αφού διέσχισε με απλή διαδρομή τις Ανδεις, το καραβάνι κατέβηκε στην Ατακάμα και προς τις χιλιανές ακτές του Ειρηνικού ωκεανού για την πρώτη Ειδική στην πλέον άνυδρη έρημο του πλανήτη.


Ο Robby Gordon (Hummer) ήταν, μετά από 163 αγωνιστικά χιλιόμετρα, μόλις ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος του Stephane Peterhansel! Όμως αυτό που είχε σημασία για τον Γάλλο ήταν ότι πήρε δυόμισι και τρία λεπτά αντίστοιχα από τους Nasser Al Attiyah και Carlos Sainz της Volkswagen, που τον ακολουθούν με διαφορά δέκα και επτάμισι λεπτών αντίστοιχα στη γενική.


Ο C. Sainz είχε δύο κλαταρίσματα και μια προσωρινή απώλεια προσανατολισμού, αλλά έτσι κι αλλιώς ο matador είπε ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει με την ταχύτητα των δύο πρώτων της Ειδικής.


Ο Ισπανός ακολουθεί αρκετά προσεκτική στρατηγική, σε αντίθεση με τον R. Gordon που -βρισκόμενος στην όγδοη θέση, μία ώρα και πέντε λεπτά μακριά- είναι αποφασισμένος να πάρει ρίσκα και να πιέσει, καθώς τρέφει ακόμα ελπίδες νίκης.


Δουλέψαμε πολύ στο αυτοκίνητο, είπε ο Αμερικανός. Καταφέραμε να ανέβουμε στο επίπεδο των κορυφαίων οδηγών στην έρημο, αλλά εκείνοι είναι καλύτεροι στις Ειδικές τύπου WRC. Σε αυτές φέτος δεν χάσαμε τόσο πολύ χρόνο, όσο πέρσι. Η διαφορά μας είναι μικρότερη, συνεπώς είναι στο χέρι μας να δουλέψουμε πιο σκληρά για να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα.


Η θαμνώδης έρημος είναι μια επιφάνεια στην οποία το Hummer τα καταφέρνει περίφημα. Είμαι χαρούμενος που ανακάμψαμε σήμερα σε σχέση με χτες (σ.σ.: προχθές), που κόλλησα δύο φορές και ο κινητήρας υπερθερμάνθηκε. Ο αγώνας είναι μεγάλος ακόμα. Η νίκη σε μία Ειδική δεν μας λέει τίποτα, είμαστε εδώ για τη νίκη. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλοί στους αμμόλοφους, κατέληξε.


Στις μοτοσικλέτες, οι έρημος και οι αμμόλοφοι δείχνουν να ευνοούν ξεκάθαρα τις ΚΤΜ 690 σε σχέση με τις μοτοσικλέτες 450 κ.εκ. Ο Marc Coma κέρδισε την Ειδική ενώ ο Cyril Despres, παρότι δεν έχει λόγο να πιέσει, δείχνει να μην ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της πρώτης θέσης εκκίνηση καλά όσο ο S. Peterhansel στα αυτοκίνητα.


Ο δις νικητής του αγώνα Μ. Coma, που πέτυχε την ένατη νίκη του σε Ειδική του Ράλι Ντακάρ, πήρε περισσότερα από τρία λεπτά από τον C. Despres σε αυτή την Ειδική και μείωσε την υστέρησή του από τον Γάλλο στα 39 λεπτά. Θυμίζουμε ότι τη δεύτερη μέρα δέχθηκε ποινή 22 λεπτών για υπερβολική ταχύτητα σε χωριό και την τρίτη έχασε 21 λεπτά με προβλήματα στον κινητήρα.


Πλέον, ο Καταλανός θα πιέσει, ελπίζοντας σε μικρές ατυχίες των πρωτοπόρων. Ήταν σημαντική ημέρα, μετά τα ατυχή αποτελέσματα και την κακοτυχία, είπε. Βρήκαμε τις καλές μας συνήθειες και μπήκαμε ξανά στο σωστό δρόμο.


Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι καλό για το ηθικό της ομάδας μετά από δύο κακές μέρες. Η στρατηγική είναι κάτι που κάνεις καθημερινά. Θα εκμεταλλευτούμε τα πάντα στον αγώνα, θα ανέβουμε στην κατάταξη και θα προχωρήσουμε μέχρι τέλους. Δεν θα εφησυχάσουμε.

Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής ημέρας του 32ου Ράλι Ντακάρ, καθώς και τη γενική κατάταξη σε όλες τις κατηγορίες.


auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024