Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ράλι Ντακάρ, 6η μέρα: Σφοδρό ατύχημα Ιταλού αναβάτη

Ράλι Ντακάρ, 6η μέρα: Σφοδρό ατύχημα Ιταλού αναβάτη

Στην εντατική ο Luca Manca, που υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι έπειτα από πτώση στη βόρεια Χιλή. Διεύρυναν το προβάδισμά τους στην κορυφή οι Carlos Sainz και Cyril Despres.

2

Ο Ιταλός αναβάτης Luca Manca νοσηλεύεται στην εντατική, έπειτα από βίαιη πτώση στο δέκατο χιλιόμετρο της 6ης Ειδικής Διαδρομής (07/01) του Ράλι Ντακάρ 2010 και την αεροπορική διακομιδή του στο νοσοκομείο Cobre της πόλης Calama της Χιλής.


Η σοβαρότητα των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που υπέστη ο Ιταλός επιβάλλουν τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, Σαντιάγο – σύμφωνα με τους ιατρούς του νοσοκομείου Cobre.


Το σφοδρό του ατύχημα έρχεται πέντε μέρες μετά το δυστύχημα της Κόρδοβα, που κόστισε τη ζωή στην 28χρονη Natalia Gallardo όταν αγωνιστικό αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου και την παρέσυρε, αφήνοντας και άλλους τέσσερις θεατές τραυματισμένους.


Επίσης, έρχεται μια μέρα μετά την άσχημη πτώση του David Casteu που άφησε τον Γάλλο με πολλαπλά κατάγματα στο πόδι.


Ο L. Manca, που είχε χαρίσει γενναιόδωρα τον πίσω τροχό του στον ομόλογό του της ΚΤΜ Marc Coma κατά τη διάρκεια της 5ης μέρας του αγώνα, βρισκόταν στην 9η θέση της γενικής κατάταξης.


Σχετικά με τις αγωνιστικές επιδόσεις της ημέρας, η σημερινή ήταν η Ειδική στην οποία οι μεγάλοι άτυχοι πρωταγωνιστές των προηγούμενων ημερών, Stephane Peterhansel (BMW) και Marc Coma (KTM) σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο – αλλά χωρίς να ανακτούν καμία από τις ελπίδες τους για νίκη.


Σε 418 αγωνιστικά χιλιόμετρα από την Αντοφαγκάστα στο Ικίκε ο S. Peterhansel ήταν μόλις 47 δευτερόλεπτα (!) ταχύτερος από τον επικεφαλής του αγώνα Carlos Sainz και κέρδισε για 53η φορά Ειδική του Ράλι Ντακάρ! Πλέον έχει μια άτυπη κόντρα για το ρεκόρ με τον -αγωνιζόμενο στα φορτηγά- Vladimir Chagin.


Με εξέπληξε ο χρόνος μας, γιατί περάσαμε διακόσια χιλιόμετρα μέσα στη σκόνη άλλων είπε ο S. Peterhansel, εννιά φορές νικητής του αγώνα. Στα τελευταία 150 όμως είχαμε καλό ρυθμό και πλοήγηση.


Ο στόχος μου, φυσικά, έχει αλλάξει από τότε που διεκδικούσαμε τη νίκη. Θέλω να οδηγήσω τη BMW X3 όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην κατάταξη, συνέχισε ο Γάλλος, που είναι όγδοος και έχει ρεαλιστικές βλέψεις για την 4η θέση. Ίσως και να είμαστε στην πρώτη πεντάδα ή τριάδα.


Οι ομόλογοι του C. Sainz στη Volkswagen, Mark Miller και Nasser Al Attiyah, σημείωσαν τον τρίτο και τέταρτο χρόνο της ημέρας, με διαφορά εννέα και εντεκάμησι λεπτών αντίστοιχα – καθώς ο δεύτερος έκανε λάθη στην πλοήγηση, η οποία ήταν το μεγάλο κριτήριο της ημέρας.


Κατά συνέπεια, ο matador έχει τώρα προβάδισμα 15 και 18 λεπτών από τον δεύτερο N. Al Attiyah και τον τρίτο M. Miller. Η απόλυτη κατάληψη του βάθρου από τη Volkswagen δεν απειλείται παρά μόνο από τη… φύση, πλέον, αφού σήμερα ο Robby Gordon (Hummer) επίσης έχασε πολύ χρόνο και έπεσε 6ος. Τα VW έχουν διαφορά μίας ώρας από τους διώκτες τους.


Στις μοτοσικλέτες, ο χρόνος του Marc Coma ήταν δέκα λεπτά ταχύτερος από τις επιδόσεις των Cyril Despres και Helder Rodrigues – που κινήθηκαν μαζί και τερμάτισαν την Ειδική με διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων μεταξύ τους.


Μετά τις τρεις άτυχες μέρες του, ο M. Coma παραμένει περισσότερο από μία ώρα πίσω από τον C. Despres στην γενική – όμως έχει ανέβει πλέον στην 4η θέση με τη σημερινή του επίδοση και έχει ελπίδες να ανέβει ακόμα και στη δεύτερη, από την οποία τον χωρίζουν περίπου 24 λεπτά.


Αντίθετα, ο C. Despres, με προβάδισμα 42 λεπτών από τον δεύτερο γενικής και μία ώρα και έξι λεπτά από τον M. Coma, έχει την πολυτέλεια να κάνει μέχρι τέλους πολύ προσεκτικό -αν και σβέλτο- αγώνα, όπως έκανε σήμερα.


Τέλος, αίσθηση προκάλεσε σήμερα ότι χάθηκε ο Francisco Lopez Contardo, που κατάγεται από τη Χιλή – παίρνωντας μαζί του και πολλούς άλλους σημαντικούς αναβάτες, όπως οι David Fretigne, Alain Duclos και Pal-Anders Ullevalseter.


Στο 29ο χιλιόμετρο ένα σημείο της διαδρομής ήταν κρυμμένο. Πολλοί αναβάτες πήγαν δεξιά, είπε ο Marc Coma. Θέλω να κερδίζω τις καθημερινές μάχες και να απολαύσω τον αγώνα, μετά τα προβλήματα που είχα. Κι έπειτα, βλέπουμε.


Ο C. Despres δεν εφησυχάζει ακόμα, όταν πρόκειται για τον Καταλανό: Δύο λεπτά, πέντε λεπτά, δύο ώρες – ο Marc Coma εξακολουθεί να είναι ο βασικός μου αντίπαλος, τόνισε ο Γάλλος.














































ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ 2010
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (Μετά την 6η μέρα – 07/01)

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

1. Sainz (VW) 20:35:33
2. Al Attiyah (VW) +15:24

3. Miller (VW) +17:47

4. Sousa (Mitsubishi) +1:34:04
5. Holowczyc (Nissan) +1:43:40
6. Gordon (Hummer) +1:48:25
7. Chicherit (BMW) +1:51:42
8. Peterhansel (BMW) +2:04:02
ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ
1. Despres (KTM) 21:35:59
2. Lopez Contardo (Aprilia) +42:15
3. Rodrigues (Yamaha) +44:05
4. Coma (KTM) +1:06:21
5. Ullevalseter (KTM) +1:14:42
6. Duclos (KTM) +1:21:56
7. Street (KTM) +1:24:22
8. Fretigne (Yamaha) +2:00:57
(Αναλυτικά αποτελέσματα)


auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024