Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault DeZir: στροφή προς το συναίσθημα

Renault DeZir: στροφή προς το συναίσθημα

Η γαλλική φίρμα δίνει μία πρώτη γεύση από το νέο σχεδιαστικό προσανατολισμό που πρόκειται να κυριαρχήσει στην μελλοντική της γκάμα με ένα εντυπωσιακό και όπως επιτάσσει η εποχή, ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο σηματοδοτώντας την στροφή της προς τις καμπύλες.

Το νέο της σχεδιαστικό προσανατολισμό αποκαλύπτει η Renault με ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που φιλοδοξεί να εμπνεύσει τον πόθο όπως υπονοεί το όνομά του.

Το DeZir εκτός από το να προεικονίσει την πορεία των μελλοντικών μοντέλων της γαλλικής φίρμας από πλευράς σχεδιασμού, αποτελεί και το πρώτο δείγμα γραφής του νέου αρχισχεδιαστή της φίρμας Laurens van den Acker ο οποίος περιγράφει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα που δημιούργησε ως «απλή, ζεστή προορισμένη να εμπνέει αισθησιασμό και συναίσθημα».

Και αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο γαλλικό πρωτότυπο για να καταλάβει κανείς τι εννοεί καθώς απ’ ότι φαίνεται η Renault αποφάσισε να απομακρυνθεί από τις γεωμετρικές φόρμες που κυριαρχούν στα μέχρι τώρα μοντέλα της και να αγκαλιάσει τις καμπύλες.

Εκτός από τη νέα πορεία στη σχεδίαση το αντίστοιχου μεγέθους με το Audi R8, DeZir αποτελεί μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση, προοιωνίζοντας παράλληλα το πράσινο μέλλον της γαλλικής φίρμας.

Έτσι δικαιολογώντας το κεφαλαίο Ζ στην ονομασία του που αντιστοιχεί στο Zero Emissions, τo πρωτότυπο της Renault εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 150 ίππων και 226 Nm ροπής ο οποίος τοποθετείται στο κέντρο και τροφοδοτείται από συστοιχίες ιόντων λιθίου ισχύος 24 kWh οι οποίες έχουν τοποθετηθεί καθέτως πίσω από το κάθισμα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Renault ο συγκεκριμένος συνδυασμός εξασφαλίζει στο ελκυστικό πρωτότυπο αυτονομία 160 χλμ.

Όσο για το εσωτερικό, η πρόσβαση στο οποίο επιτυγχάνεται από ανοιγόμενες προς τα πάνω πόρτες, όπως σε κάθε πρωτότυπο που σέβεται τον εαυτό του, διακρίνεται για την σπαρτιατική λιτότητά του δείχνοντας σχεδόν εξωπραγματικό.

Για του λόγου το αληθές, η υπεύθυνη για τα χρώματα και υλικά του γαλλικού πρωτοτύπου, Stephanie Petit σχολίασε με αφορμή την σχεδίαση του εσωτερικού: «Tο εσωτερικό του DeZir σου δίνει μια αίσθηση σαν να αιωρείσαι στα σύννεφα».

Ο… ευσεβής πόθος της Renault αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στη χώρα καταγωγής του και συγκεκριμένα στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού που ανοίγει τις πύλες της στα τέλη Σεπτεμβρίου.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024