Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δια χειρός MINI το Saab 9-2

Δια χειρός MINI το Saab 9-2

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ Saab και BMW ώστε το πολύ-αναμενόμενο «μικρό» της σουηδικής φίρμας να εξελιχθεί παράλληλα με την επόμενη γενιά του MINI.



Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η συνεργασία της Saab με την BMW στην εξέλιξη ενός νέου αυτοκινήτου πόλης. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του Victor Muller, σύμφωνα με τις οποίες η σουηδική φίρμα θα επιλέξει την ασφαλέστερη οδό της συνεργασίας, ώστε εν καιρώ κρίσης να περιορίσει το κόστος εξέλιξης ενός νέου αυτοκινήτου.

«Θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε το 9-2 μόνοι μας, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι λογικό», επισήμανε το νέο αφεντικό της Saab, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η ιστορική φίρμα του Trollhattan πρόκειται να περάσει στην παραγωγή ένα φιλόδοξο, σχεδιαστικά, coupe που θα βασίζεται στο νέο 9-3.

Επιστρέφοντας στο 9-2, από την επικείμενη συνεργασία της Saab με την BMW και πιθανότητα με τον γαλλικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών PSA αναμένεται να προκύψει μια νέα, εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα, η οποία με τη σειρά της πρόκειται να φιλοξενήσει μια σειρά μοντέλων με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν το «μικρό» Saab και η νέα γενιά του MINI, με το πρώτο να ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα των μακρινών προγόνων του, εξασφαλίζοντας ένα ακόμη πλεονέκτημα απέναντι στο απρόσωπο παρουσιαστικό του σημερινού Audi A1.

Auto Express

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024