Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο όμορφος εικονικός κόσμος της Audi

Ο όμορφος εικονικός κόσμος της Audi

Σουηδός σχεδιαστής δημιουργεί ένα υποδειγματικό αισθητικά πρωτότυπο με τα διακριτικά της Audi που αν ποτέ ξέφευγε από το χαρτί θα αποτελούσε ευσεβή πόθο κάθε bon vivant με αγωνιστικό DNA.

Αν και τα αυτοκίνητα ανήκουν αναμφισβήτητα στον κόσμο της τεχνολογίας, αποτελώντας την πλέον δεδομένη και συνηθισμένη μορφή ιδανικής εφαρμογής όλων των θετικών επιστημών, ενίοτε προσφέρονται και για ασκήσεις φαντασίας των σχεδιαστών που εκτός των περιορισμένων ορίων που θέτουν νομοθεσίες και κόστη παραγωγής δημιουργούν -έστω και εικονικά- διαμάντια.

Μια τέτοια άσκηση φαντασίας αποτελεί και το δημιούργημα του Σουηδού σχεδιαστή Mikael Lugnegard ο οποίος έχοντας ως αφετηρία το χαρακτηριστικό μοτίβο της γρίλιας των Audi αποφάσισε να παίξει με το σχεδιαστικό παρελθόν και το παρόν των αυτοκινήτων σε Αμερική και Ευρώπη συνδυάζοντας αισθητικά και μηχανικά στοιχεία και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού σε ένα roadster με την εύστοχη ονομασία «Gent’s Racer».

Ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, που όπως επισημαίνει ο σχεδιαστής, δημιουργήθηκε με το σκεπτικό να μπορεί να τέρψει ένα χομπίστα εραστή της ταχύτητας με σαφείς αισθητικές ευαισθησίες, συνοδεύοντας τον με την ίδια ευκολία τόσο στις αγωνιστικές πίστες όσο και στις κοινωνικές του υποχρεώσεις.

Και μπορεί το roadster – λιμουζίνα να παραμείνει μόνο στο σκληρό δίσκο του Σουηδού σχεδιαστή αλλά αυτό δεν εμπόδισε το δημιουργό του να διευκρινίσει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά σε περίπτωση που το εικονικό μετουσιωθεί σε πραγματικότητα.

Στην υλική εκδοχή του λοιπόν το ονειρικό πρωτότυπο θα έκρυβε κάτω από το ανθρακονημάτινο -φυσικά- σκαρί του αλουμινένιο χωροδικτύωμα, ανάρτηση Ohlin και φρένα Brembo ενώ κάτω από το μακρύ καπό θα βρισκόταν ο 5,2 λίτρων V10 κινητήρας του Αudi R8 με τη θηριώδη ισχύ του να μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Auto Express

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024