Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώιμη αποκάλυψη για το Ford Mondeo

Πρώιμη αποκάλυψη για το Ford Mondeo

Τα στοιχεία που θα καθορίσουν την επόμενη γενιά του δημοφιλούς οικογενειακού μοντέλου της "μπλε οβάλ" φίρμας είναι η έμφαση στο δίπτυχο οικονομία - οικολογία με τη νέα γενιά κινητήρων EcoBoost και η ροπή προς την πολυτέλεια.

Μπορεί να απομένει ακόμα ένας χρόνος για την πρώτη εμφάνιση της επόμενης γενιάς του οικογενειακού μοντέλου της Ford χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα κομμάτια του παζλ που ονομάζεται Mondeo δεν μπορούν να δώσουν μια σχεδόν πλήρη εικόνα.

Ξεκινώντας με τις συστάσεις το νέο Mondeo θα έρθει με την υπόσχεση να θέσει νέα πρότυπα σε επίπεδο στυλ, πολυτέλειας, αποδοτικότητας σε σχέση τόσο με τον προκάτοχό του αλλά και με τον ανταγωνισμό.

Με αφετηρία τα κεντρικά της Ford στις ΗΠΑ τα οποία για πρώτη φορά θα αναλάβουν εξολοκλήρου το σχεδιασμό του σε όλα τα επίπεδα, το Mondeo θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο αποτελώντας ένα «παγκόσμιο αυτοκίνητο» που όμως θα διαφοροποιείται από αγορά σε αγορά προς όφελος των αναγκών των καταναλωτών.

Σχεδιαστικά το Mondeo αναμένεται να εξελίξει περαιτέρω τα στοιχεία του κώδικα της Ford που αποτυπώνονται στα Fiesta και Focus. Mε σαφείς επιρροές από το τελευταίο, ειδικώς στο μπροστινό τμήμα, το Mondeo θα διακρίνεται για τις πιο έντονες γραμμές σχεδίασης σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινείται και το πίσω τμήμα, όπου η προσθήκη δύο επιχρωμιωμένων εξατμίσεων, ενσωματωμένων στον προφυλακτήρα και ενός διακριτικού αεροδυναμικού βοηθήματος αφήνουν ένα ευχάριστο υπονοούμενο για την sport δυναμική του Mondeo, συμβαδίζοντας όμως άψογα με την υπόλοιπη αισθητική του που διακρίνεται από πινελιές που τονίζουν το χαρακτήρα του.

Όσον αφορά τα ενδότερα, το εσωτερικό του Mondeo υπόσχεται να είναι πιο πολυτελές από ποτέ τόσο από πλευράς υλικών όσο και από πλευράς βοηθητικών συστημάτων καθώς η μπλε οβάλ φίρμα στοχεύει στη μείωση της απόστασης από την κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων.

Αυτό συνεπάγεται τον εξοπλισμό του Mondeo με την τελευταία λέξη τεχνολογίας της «μπλε οβάλ» φίρμας σε κάθε επίπεδο. Έτσι, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του συστήματος SYNC το οποίο πρακτικά επιτρέπει στον οδηγό να συνδέσει και να ελέγξει οποιαδήποτε εξωτερική ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης πολυμέσων από τα χειριστήρια του τιμονιού με παράλληλη δυνατότητα φωνητικής λειτουργίας.

Στον εξοπλισμό του Mondeo θα συμπεριληφθεί σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα προειδοποίησης για τον εντοπισμό εμποδίων ή άλλων αυτοκινήτων στις νεκρές γωνίες σε συνδυασμό με κάμερες οπισθοπορείας.

Στα συστήματα ασφαλείας θα συγκαταλεχθεί επίσης και ένας έξυπνος μηχανισμός που μέσω αισθητήρων εντοπίζει σημάδια κόπωσης και ουσιαστικά, εμποδίζει τον οδηγό να αποκοιμηθεί στο τιμόνι.

Αν και κάτω από τις κομψές μεταλλικές επιφάνειες του Mondeo θα βρίσκεται μια τροποποιημένη εκδοχή της γνωστής εμπροσθοκίνητης πλατφόρμας του τρέχοντος μοντέλου, για πρώτη φορά το οικογενειακό μοντέλο της Ford θα εφοδιαστεί με σύστημα διαχείρισης ροπής.

Η γκάμα μηχανικών συνόλων του Mondeo θα περιλαμβάνει τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης Ecoboost χωρητικότητας 1,6 και 2,0 λίτρων σε εκδόσεις με ισχύ 153 και 183 ίππων στην πρώτη περίπτωση και 203 ίππων στην δεύτερη. Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα εξοπλίζονται με μοτέρ TDCi χωρητικότητας δύο λίτρων με ισχύ που, αναλόγως την έκδοση, θα ξεκινά από 115 φτάνοντας έως 165 ίππους.

Παράλληλα, με μια σειρά συστημάτων όπως stop/start, σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης, ενεργή γρίλια η οποία ελέγχοντας την ροή αέρα προς το μοτέρ διοχετεύει την απαιτούμενη ποσότητα, βοηθώντας στην καλύτερη αεροδυναμική του αυτοκινήτου, η «μπλε οβάλ» φίρμα θα ακονίσει επιπλέον τα οικολογικά χαρακτηριστικά του δημοφιλούς οικογενειακού της μοντέλου.

Auto Express

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024