Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ferrari ανακαλεί και τις 1.248

Η Ferrari ανακαλεί και τις 1.248 «458 Italia» που έχουν παραχθεί

Μετά από περιστατικά πυρκαγιάς σε Ferrari 458 Italia η φίρμα από το Maranello αποφάσισε να συστήσει σε όλους τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου μοντέλου να περάσουν "εθελοντικά" από τα συνεργεία της φίρμας.

Η Ferrari προχωρά και επισήμως σε εθελοντική, όπως τη χαρακτηρίζει, ανάκληση της 458 Italia, μετά από περιστατικά όπου πέντε από αυτές έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Η ανάκληση αποφασίστηκε από τους ιθύνοντες του Μaranello μετά από έρευνα που διεξήχθη για τα περιστατικά ανάφλεξης των 458 Italia, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι περιπτώσεις πυρκαγιάς οφείλονταν σε αστοχία υλικού.

Συγκεκριμένα το πρόβλημα εντοπίζεται στην κόλλα που χρησιμοποιείται στα υλικά συναρμογής του θερμονωτικού υλικού στους θόλους των φτερών και η οποία είναι πιθανό να λιώσει σε υψηλές θερμοκρασίες, προκαλώντας την παραμόρφωση τους, ή ακόμα και να αναφλεγεί σε περιπτώσεις που τόσο ο τρόπος οδήγησης όσο και η εξωτερική θερμοκρασία είναι ακραίοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ferrari η διαδικασία ειδοποίησης των ιδιοκτητών έχει ήδη ξεκινήσει ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ανάκλησης αφορά τις 458 Italia που έχουν παραχθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2010, ήτοι και τις 1.248 που έχουν κατασκευαστεί από την έναρξη παραγωγής του μοντέλου μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες των πέντε 458 Italia που κάηκαν η Ferrari διαβεβαίωσε ότι θα αποζημιωθούν με τη δωρεάν αντικατάσταση του αυτοκινήτου τους, εφόσον διαπιστωθεί ότι οφείλεται στην παραπάνω αιτία.

auto.in.gr

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024