Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρική πρεμιέρα για την Saab στο Παρίσι

Ηλεκτρική πρεμιέρα για την Saab στο Παρίσι

Με αφετηρία την station wagon έκδοση του 9-3 η Saab ετοιμάζει για την επερχόμενη έκθεση στην Πόλη του Φωτός το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, το οποίο από την άνοιξη του 2011 θα κυκλοφορεί  σε 70 "αντίτυπα" στους δρόμους της Στοκχόλμης.


Μακριά πλέον από τις επιρροές του ενεργοβόρου αμερικανικού ομίλου GM, η Saab εγκαινιάζει την δεύτερη -και πιο ουσιαστική για το μέλλον της- εκθεσιακή της παρουσία υπό την ιδιοκτησία της Spyker με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

To Saab ePower όπως ονομάζεται το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο αποτελεί ουσιαστικά μια τροποποιημένη εκδοχή του 9-3 SportsCombi το οποίο κρύβει στην station wagon σιλουέτα του ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 184 ίππων που τροφοδοτείται από μπαταρίες λιθίου ιόντων απόδοσης 35,5 kWh.

Οι τελευταίες τοποθετούνται στην θέση της δεξαμενής καυσίμου και του συστήματος εξαγωγής εξασφαλίζοντας στο ePower αυτονομία έως και 200 χλμ. με μία και μόνο φόρτιση, η διάρκεια της οποίας κυμαίνεται από τρεις έως έξι ώρες αναλόγως την τάση του δικτύου μέσω του οποίου πραγματοποιείται.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του ηλεκτρικού 9-3, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Saab, μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ./ώρα.

Με δεδομένα τα παραπάνω στοιχεία το μόνο «μελανό» σημείο για το πρώτο ηλεκτροκίνητο Saab είναι ότι δεν υπάρχει -ακόμα- ημερομηνία έναρξης της παραγωγής του καθώς όπως διευκρινίζει η σουηδική φίρμα, αρχικά, θα δημιουργηθεί ένας δοκιμαστικός στόλος 70 πρωτοτύπων ePower προκειμένου να αξιολογηθούν οι δυνατότητες του αυτοκινήτου σε πραγματικές συνθήκες.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024