Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσβαση στους κινητήρες της BMW αποκτά η Saab

Πρόσβαση στους κινητήρες της BMW αποκτά η Saab

BMW και Saab υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει την παροχή των turbo κινητήρων 1,6 λίτρων βαυαρικής κατασκευής, οι οποίοι και θα εξοπλίσουν μοντέλα της σουηδικής φίρμας από το 2012.

Την υπογραφή συμφωνίας η οποία προβλέπει την παροχή κινητήρων του βαυαρικού ομίλου για τον εξοπλισμό της επόμενης -μετά GM- γενιάς αυτοκινήτων της Saab, ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αναλυτικότερα, η συμφωνία προβλέπει ότι η BMW ξεκινώντας από το 2012 θα παράσχει στην σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία τετρακύλινδρους turbo κινητήρες χωρητικότητας 1,6 λίτρων οι οποίοι θα προσαρμοστούν στις τεχνολογικές ανάγκες των μοντέλων της Saab.

Η τυπική επικύρωση της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Saab στο Trolhattan με τις υπογραφές του επικεφαλής της σουηδικής φίρμας Jan Ake Jonsson, του επικεφαλής της Spyker, Victor Muller και τον υπεύθυνο πωλήσεων και marketing του ομίλου BMW, Ian Robertson.

«Είναι ένα μεγάλο βήμα για την Saab προς την κατεύθυνση της επανόδου της στην κερδοφορία ως μίας ανεξάρτητης premium φίρμας. Σε απόλυτη συμφωνία με την στρατηγική μας συνεχίζουμε να επενδύουμε στην δική μας τεχνογνωσία συνεργαζόμενοι με τους καλύτερους εταίρους. Και οι δύο πλευρές παραμένουν ανοιχτές στην περαιτέρω διερεύνηση περαιτέρω ευκαιριών διεύρυνσης της συνεργασίας μας στο μέλλον» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Spyker και ιδιοκτήτριας της Saab, Victor Muller.

O όμιλος BMW από την πλευρά του ανακοίνωσε δια στόματος Ian Robertson, ότι η συμφωνία αποτελεί μέρος του στόχου του βαυαρικού ομίλου να αυξήσει τις πωλήσεις μηχανικών συνόλων.

«Η σημερινή συμφωνία αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε ευτυχείς που θα στηρίξουμε την Saab με την τεχνογνωσία μας στους κινητήρες μας. Τα μηχανικά μας σύνολα έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού σε επίπεδο κατανάλωσης, εκπομπών ρύπων και επιδόσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην δική του ανακοίνωση ο Ian Robrtson, μέλος του Δ.Σ. του βαυαρικού ομίλου και επικεφαλής πωλήσεων και marketing.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024