Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διεύρυνση της συνεργασίας με την Daimler στα σχέδια των Renault-Nissan

Διεύρυνση της συνεργασίας με την Daimler στα σχέδια των Renault-Nissan

Την σαφή επιθυμία του για την περαιτέρω συνεργασία των ομίλων Daimler και Renault- Nissan, εξέφρασε ο Carlos Ghosn από τη γαλλική έκθεση αυτοκινήτου, αποκαλύπτοντας ότι το επόμενο βήμα στις σχέσεις των δύο ομίλων βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση.

Εν μέσω έντονης φημολογίας για επικείμενη ανακοίνωση σχετικά με την πιθανή επέκταση της συμμαχίας Renault-Nissan, o επικεφαλής του ομίλου, Carlos Ghosn τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της διεύρυνσης της συνεργασίας του γαλλο-ιαπωνικού ομίλου με την Daimler.

«Αν βάλεις μαζί τα τμήματα έρευνας και εξέλιξης των Renault, Nissan και Daimler τότε έχεις το μεγαλύτερο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Διαθέτουμε κάθε είδους τεχνολογία αν καταφέρουμε να οργανωθούμε, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα κυρίαρχο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού», δήλωσε ο Carlos Ghosn από τη γαλλική έκθεση αυτοκινήτου.

Προς το παρόν, η συνεργασία μεταξύ των Renault-Nissan και Daimler εκτός από την ανταλλαγή μετοχών περιορίζεται στην κατασκευή επαγγελματικών μοντέλων, την κοινή χρήση κινητήρων και την από κοινού εξέλιξη πλατφόρμας στην οποία θα βασιστεί η επόμενη γενιά smart fortwo και Renault Twingo.

Επ’ αυτού ο Carlos Ghosn σχολίασε ότι εφόσον αυτά τα σχέδια «έχουν επιτελέσει το σκοπό τους, πλέον, είναι η ευκαιρία για περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών σε τομείς όπως η εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Όπως μάλιστα αποκάλυψε μάλιστα ο Carlos Ghosn, ήδη έχει προγραμματίσει με τον επικεφαλής του γερμανικού ομίλου Dieter Zetsche, συνάντηση με το Δ.Σ. της Daimler, όπου θα συζητηθούν οι πιθανοί τομείς στους οποίους μπορεί να επεκταθεί η συνεργασία των δύο ομίλων.

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024