Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άμεσα υποχρεωτικό το ABS στις μοτοσυκλέτες ζητά η FIA, το 2017 επιβάλλει η Ε.Ε

Άμεσα υποχρεωτικό το ABS στις μοτοσυκλέτες ζητά η FIA, το 2017 επιβάλλει η Ε.Ε

Υποχρεωτική την παρουσία του ABS σε όλες τις μοτοσυκλέτες άνω των 50 κ.εκ. το συντομότερο δυνατό ζητά η FIA προβάλλοντας ως επιχείρημα έρευνα σύμφωνα με την οποία η άμεση εφαρμογή του θα μείωνε τους θανάτους μοτοσυκλετιστών έως και 5.500 σε δέκα χρόνια.

Στο πλαίσιο της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για υποχρεωτική παρουσία του ΑΒS στις μοτοσυκλέτες άνω των 125 κ.εκ. από το 2017, η FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) ζητά την ταχύτερη υλοποίηση της πρότασης καθώς,σύμφωνα με έρευνες, η άμεση εφαρμογή της θα είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση τόσο των ατυχημάτων όσο και των επιπτώσεών τους.

Αναλυτικότερα, μετά από έρευνες ατυχημάτων που διεξήχθησαν από τα μέλη της FIA η εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης από το 2011 θα μπορούσε να μειώσει κατά 20% – 5.500 σε απόλυτους αριθμούς- τους θανάτους των μοτοσικλετιστών μέχρι το 2020, βελτίωση σημαντική όπως παρατηρεί η Διεθνής Ομοσπονδία, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κίνδυνος θνησιμότητας των μοτοσικλετιστών σε ατύχημα, είναι 16 φορές υψηλότερος των οδηγών αυτοκινήτων.

Επιπλέον, όπως παρατηρεί η FΙΑ το ABS θα μπορούσε να μειώσει εκτός από τους αριθμούς των ατυχημάτων αλλά και τις επιπτώσεις τους όπως π.χ σοβαρούς τραυματισμούς.

Δεδομένων αυτών των στοιχείων η FIA ζητά από τους κατασκευαστές να εξοπλίσουν όλες τις κατηγορίες μοτοσικλετών άνω των 50 κ.εκ. με ABS το συντομότερο δυνατόν.

auto.in.gr

Sports in

Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του Conference League – Όλα τα δεδομένα

Σήμερα Δευτέρα (13/5) θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας την ημέρα του τελικού του Europa Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024