Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο παραγωγής του θρυλικού Trabant

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο παραγωγής του θρυλικού Trabant

Η σύγχρονη εκδοχή του Trabant θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, μακριά από τη γραμμή παραγωγής, απουσία κεφαλαίων που θα χρηματοδοτήσουν την εξέλιξή της.


Μια από τις πιο χαρακτηριστικές «φιγούρες» της πρώην Ανατολικής Γερμανίας θα παραμείνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και στις μνήμες όσον είχαν την ευκαιρία να το συναντήσουν από κοντά.

Ο λόγος για το θρυλικό Trabant, το αυτοκίνητο που παρέμεινε στην παραγωγή για περισσότερα από 30 χρόνια, αποτελώντας το βασικό μεταφορικό μέσο των κατοίκων της Ανατολικής Γερμανίας.

Με αφορμή, λοιπόν, τη μακρά ιστορία του αυτοκινήτου, μια γερμανική εταιρεία κατασκευής ειδών μοντελισμού, αποφάσισε να εξελίξει τη σύγχρονη και ταυτόχρονα ηλεκτροκίνητη εκδοχή του.

Το πρωτότυπο Trabant που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2009 δεν πέρασε απαρατήρητο.

Εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 61 ίππων είχε θεωρητικά τη δυνατότητα να αγγίζει την τελική ταχύτητα των 130 χλμ./ώρα, την ίδια στιγμή που οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, που τοποθετήθηκαν ανάμεσα στον πίσω άξονα και το σύστημα μετάδοσης, εξασφάλιζαν αυτονομία 160 χιλιομέτρων.

Τα καλά νέα, βέβαια, σταματούν εδώ, καθώς τα περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του φιλόδοξου project δεν βρέθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα το σύγχρονο Trabant να παραμένει, μέχρι και σήμερα, στα αζήτητα.

Να θυμίσουμε ότι η αυθεντική εκδοχή του αυτοκινήτου, η οποία μάλιστα ανήκει στη λίστα με τα 50 χειρότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Times, αρχικά εξοπλιζόταν με δίχρονο κινητήρα και μόλις το 1989 απέκτησε ένα τετράχρονο σύνολο προερχόμενο από την VW.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024