Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
F. Piech:

F. Piech: «Στην VW, η Alfa Romeo θα πουλούσε 400.000 αυτοκίνητα το χρόνο»

Ο επικεφαλής της VW, με την ευκαιρία της ελβετικής έκθεσης αυτοκινήτου, εκφράζει για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον του ομίλου να προσθέσει στις τάξεις του την Alfa Romeo.

Οι νύξεις του προέδρου του γερμανικού ομίλου Ferdinand Piech σχετικά με το ενδιαφέρον της VW για την Alfa Romeo έχουν γίνει κάτι σαν εθιμοτυπικό στις τελευταίες διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου.

Ο ισχυρός άνδρας του γερμανικού ομίλου δεν μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία της ελβετικής έκθεσης να πάει χαμένη μην αναφερόμενος στο αγαπημένο του θέμα που είναι να αποσπάσει την Alfa Romeo από τον όμιλο Fiat.

Έτσι στην εκδήλωση του γερμανικού ομίλου αργά το απόγευμα της Δευτέρας 28/2/2011, ο Ferdinand Piech λίγο επιθετικότερος σε σχέση με προηγούμενες φορές δήλωσε ότι υπό την ιδιοκτησία του ομίλου VW η Alfa Romeo θα τετραπλασίαζε τις πωλήσεις της.

«Μέσα σε μια πενταετία, ο γερμανικός όμιλος θα μπορούσε να αυξήσει τις πωλήσεις της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις 400.000 μονάδες» δήλωσε αυτολεξεί ο Ferdinand Piech μια ημέρα πριν την πρεμιέρα της ελβετικής, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε πει παλαιότερα, όταν εισπράττοντας το πρώτο όχι από την Fiat, δήλωνε: «…η VW έχει την πολυτέλεια του χρόνου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη φορά που ο πρόεδρος του γερμανικού ομίλου είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να προσθέσει την Alfa Romeo στις δέκα που ήδη στεγάζει ο όμιλος, κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Παρισιού το φθινόπωρο του 2010, ο ομόλογος του στην Fiat, Sergio Marchionne είχε απορρίψει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο ιταλοκαναδός επικεφαλής των Fiat-Chrysler είχε μάλιστα σχολιάσει ότι: «… όσο είμαι διευθύνων σύμβουλος των Chrysler και Fiat ο κ. Piech δεν θα αποκτήσει ποτέ την Alfa Romeo» ενώ πρόσθεσε με το γνώριμο δηκτικό του στυλ ότι: «…θα ήταν καλύτερα o κ. Piech να επικεντρωθεί στην Seat».

auto.in.gr

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024