Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υβριδική συμμαχία 100 εκατομμυρίων ευρώ δημιουργούν οι όμιλοι PSA και BMW

Υβριδική συμμαχία 100 εκατομμυρίων ευρώ δημιουργούν οι όμιλοι PSA και BMW

Την δημιουργία κοινοπραξίας που θα στεγάζεται στις δύο χώρες καταγωγής των δύο ομίλων και θα λειτουργήσει πλήρως από το 2014, κατασκευάζοντας τεχνολογίες που θα αξιοποιηθούν σε υβριδικά αυτοκίνητα ανακοίνωσαν οι BMW και PSA/Peugeot Citroen.

Την απόφασή τους να επενδύσουν από κοινού το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία κοινοπραξίας που θα ασχολείται αποκλειστικά με την κατασκευή εξαρτημάτων για υβριδικά αυτοκίνητα ανακοίνωσαν την παραμονή της πρεμιέρας της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στη Γενεύη οι PSA Peugeot-Citroen και BMW.

H κοινοπραξία η οποία θα ονομάζεται BMW Peugeot Citroen Electrification, θα αποτελείται από δύο βιομηχανικές μονάδες. Η μία θα βρίσκεται στην γαλλική πόλη Mulhouse και θα αποτελεί το κέντρο παραγωγής της κοινοπραξίας και η άλλη σε γερμανικό έδαφος -συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου- όπου θα στεγάζεται το κέντρο έρευνας και εξέλιξης.

Στην κοινή τους ανακοίνωση για τη δημιουργία της κοινοπραξίας οι επικεφαλής των δύο ομίλων δηλώνουν επιπλέον ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω εξέλιξης της συνεργασίας τους και σε άλλους τομείς.

Όσον αφορά το παραπάνω ενδεχόμενο ο επικεφαλής του βαυαρικού ομίλου, Norbert Reithofer δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς και η οποιαδήποτε απόπειρα σχολιασμού σχετικά με το αποτέλεσμα θα ήταν «…σαν να προσπαθείς κοιτάξεις σε γυάλινη σφαίρα».

Σε δηλώσεις του στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ο επικεφλαής του γαλλικού ομίλου Philippe Varin έσπευσε να διευκρινίσει ότι η νέα συνεργασία μεταξύ των δύο ομίλων που ήδη έχουν στο ενεργητικό τους ακόμα μία σε επίπεδο κινητήρων δεν προϋποθέτει ανταλλαγή μετοχών.

Η επί γερμανικού εδάφους μονάδα της κοινοπραξίας αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του έτους, αφού αποσπάσει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές, ενώ η μονάδα παραγωγής αναμένεται να λειτουργήσει το 2014, κατασκευάζοντας τεχνολογίες που θα εξοπλίζουν τα αυτοκίνητα των BMW, Peugeot και Citroen.

Με μια πρώτη εκτίμηση η κοινοπραξία θα απασχολεί αρχικά 400 εργαζόμενους επί γερμανικού εδάφους και όταν λειτουργήσει πλήρως από το 2014 θα προστεθούν ακόμα 250 εργαζόμενοι.

auto.in.gr

Sports in

Έξαλλη η σύντροφος του Λορέντζο Μπράουν με τη διαιτησία

Έξω φρενών η σύντροφος του Λορέντζο Μπράουν, Χέιλ Καλχούν, με την διαιτησία. Εξαπέλυσε βολές κατά της EuroLeague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024