Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στον ιστό της αράχνης περισσότερα από 65.000 Mazda6

Στον ιστό της αράχνης περισσότερα από 65.000 Mazda6

Ένα είδος αράχνης, με αδυναμία στη μυρωδιά της βενζίνης, επέλεξε ως τόπο διαμονής το δοχείο καυσίμου, προκαλώντας την ανάκληση χιλιάδων Mazda6 στις ΗΠΑ.

Η Mazda ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση συνολικά 65.000 αυτοκινήτων σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο καθώς, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο κάποιων Mazda6 του 2009 και του 2010 υπήρξαν 20 περιπτώσεις όπου εντοπίστηκαν ιστοί αράχνης στο σύστημα εξαερισμού του δοχείου καυσίμου.

Μετά από ενδελεχή έρευνα οι μηχανικοί της Mazda ανακάλυψαν ότι οι ιστοί δεν αποτελούσαν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά ότι ένα συγκεκριμένο είδος κίτρινης αράχνης φαίνεται να έλκεται ιδιαιτέρως από την μυρωδιά της βενζίνης και σπεύδει να υφάνει τον ιστό της στους αεραγωγούς του δοχείου καυσίμου.

Όσοι σπεύσουν να υποτιμήσουν το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι οι ανακλήσεις πραγματοποιούνται για… ψύλλου πήδημα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο ιστός της αράχνης στο σύστημα εξαερισμού ενδέχεται να αυξήσει την πίεση στη δεξαμενή καυσίμου σε τέτοιο σημείο που μπορεί ακόμα και να ραγίσει, οδηγώντας σε διαρροή καυσίμου ακόμη και φωτιά.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει καταγραφεί κάποιο ατύχημα ή πυρκαγιά που να συνδέεται με το κατά τα άλλα συμπαθές αρθρόποδο που φαίνεται να έχει πολύ συγκεκριμένες προτιμήσεις καθώς «επιτίθεται» σε εξατμίσεις Mazda6 με κινητήρα 2,5 λίτρων που έχουν κατασκευαστεί την περίοδο από τον Απρίλιο του 2008 έως το Φεβρουάριο του 2010.

Όσο για τον τρόπο αντιμετώπισης, όπως πληροφορεί η Mazda τα προς ανάκληση αυτοκίνητα αφού επισκευαστούν θα αποκτήσουν ένα νέο εξάρτημα στο σύστημα εξαερισμού στο δοχείο καυσίμου που να εμποδίζει την κίτρινη αράχνη να εγκατασταθεί.

auto.in.gr

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024