Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβλήματα στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία από το σεισμό της 11ης Μαρτίου

Προβλήματα στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία από το σεισμό της 11ης Μαρτίου

Toyota, Νissan, Honda και Subaru είναι μέχρι στιγμής ανάμεσα στις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες με εργοστάσια στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από το σεισμό των 8,9 ρίχτερ και ό,τι επακολούθησε. Στην πλειοψηφία τους ανέστειλαν τη λειτουργία των εργοστασίων τους.

Toyota, Nissan, Honda και η μητρική της Subaru, Fuji Heavy Industries βρίσκονται ανάμεσα στις ιαπωνικές βιομηχανίες με εργοστάσια κοντά στις περιοχές όπου έγινε περισσότερο αισθητός ο σεισμός των 8,9 ρίχτερ και παρόλο που μέχρι στιγμής οι πληροφορίες είναι λιγοστές, καθώς και οι ίδιες οι εταιρείες προσπαθούν ακόμα να εκτιμήσουν το εύρος των ζημιών, υπάρχουν κάποια πρώτα στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτά, η Nissan διέκοψε τη λειτουργία πέντε εργοστασίων παραγωγής αυτοκινήτων στην Ιαπωνία. Σε δύο από αυτά, τα οποία βρίσκονται στις περιοχές Tochigi και Fukushima, αναφέρθηκαν πυρκαγιές.

Στην περίπτωση της Toyota τα εργοστάσια που έχουν πληγεί είναι τέσσερα. Αναλυτικά, η ιαπωνική φίρμα έχει μία βιομηχανική μονάδα στην περιοχή Miyagi, κοντά στην πόλη Sendai, η οποία μάλιστα ξεκίνησε την διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων μόλις τον Ιανουάριο του 2011 και κατασκευάζει Yaris με προορισμό τις ΗΠΑ.

Η Toyota διαθέτει, επίσης, ένα εργοστάσιο της θυγατρικής της, Kanto Auto Works, όπου παράγονται αυτοκίνητα, όπως τα Belta, Auris, Blade, καθώς και μία κοινοπραξία με την Panasonic όπου παράγονται μπαταρίες για τα υβριδικά μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας όπου έχει διακόπει η παραγωγική διαδικασία. Στην περιοχή Tohoku, υπάρχει ένα ακόμα εργοστάσιο της φίρμας, το οποίο κατασκευάζει ανταλλακτικά και έχει αναστείλει τη λειτουργία του.

Η Honda, η οποία διατηρεί εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων, συστημάτων μετάδοσης και κέντρο έρευνας και εξέλιξης στην περιοχή Tochigi, αναφέρει υλικές ζημιές όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για 30 τραυματίες και για δύο νεκρούς που καταπλακώθηκαν από τοίχο του εργοστασίου.

Η παραγωγή στα εργοστάσια της Honda στις περιοχές Sayama και Hamamatsu διακόπηκε, σε αντίθεση με το εργοστάσιο της φίρμας στην περιοχή Suzuka, στην κεντρική Ιαπωνία, το οποίο λειτουργεί, πλέον, κανονικά.

Η μητρική της Subaru, Fuji Heavy Industries ανέστειλε τη λειτουργία και των πέντε εργοστασίων που σχετίζονται με την παραγωγή αυτοκινήτων και εξαρτημάτων στην περιοχή Gunma, Βόρεια του Τόκιο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

auto.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024