Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραλύουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιαπωνία – κλειστά όλα τα εργοστάσια μέχρι νεωτέρας

Παραλύουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιαπωνία – κλειστά όλα τα εργοστάσια μέχρι νεωτέρας

Στην αναστολή της λειτουργίας των εργοστασίων τους προχώρησαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ιαπωνία, δίνοντας σαφή προτεραιότητα στην ασφάλεια των εργαζομένων τους.

Ο καταστροφικός σεισμός των 8,9 ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε παραλύει και την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ιαπωνία.

Οι σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους, θέλοντας να προστατεύσουν όσους εργάζονται στις μονάδες παραγωγής αλλά και να εκτιμήσουν την έκταση των ζημιών που έχουν υποστεί.

Περισσότερες από 12 παραγωγικές μονάδες της Toyota έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας τους πρόκειται να συζητηθεί αφού καταγραφούν με ακρίβεια οι ζημιές και αποκατασταθεί η τροφοδοσία τους σε επίπεδο εξαρτημάτων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιαπωνικής φίρμας,Dion Corbett, μέχρι την Τετάρτη 16 Μαρτίου θα έχουν «χαθεί» από την παραγωγική διαδικασία 40.000 αυτοκινήτα.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή 20 Μαρτίου όλα τα εργοστάσια της Honda, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην απώλεια 16.600 μονάδων.

Η Honda διατηρεί στην πληγείσα περιοχή 113 προμηθευτές και ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με 44 από αυτούς.

«Δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την κατασκευή ενός αυτοκινήτου, ακόμη και αν μας λείπουν δύο εξαρτήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Keitaro Yamamoto.

Στο στρατόπεδο της Nissan, περισσότερα από 2.300 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το τσουνάμι και καταστράφηκαν, καθώς ήταν σταθμευμένα στο λιμάνι του Hitachi, ενώ Mitsubishi, Mazda και Subaru θα εξετάσουν τον ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των παραγωγικών τους μονάδων την Τετάρτη 16 Μαρτίου.

Πέρα από την έλλειψη εξαρτημάτων, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όλες οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ορατός παραμένει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου «black out» εξαιτίας των προβλημάτων στα πυρηνικά -και όχι μόνο- εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

auto.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024