Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επανεκκίνηση παραγωγής για την Saab

Επανεκκίνηση παραγωγής για την Saab

Σε κανονικούς ρυθμούς από τη Δευτέρα 30 Μαϊου επιστρέφει η παραγωγή στο Trolhattan μετά από δίμηνη διακοπή και την αποτελεσματική διευθέτηση των οικονομικών προβλημάτων.

Η Saab ανακοίνωσε την επανέναρξη της παραγωγής αυτοκινήτων μετά από σχεδόν δυο μήνες διακοπής, λόγω αδυναμίας πληρωμής των προμηθευτών της.

Οι οικονομικές δυσκολίες της σουηδικής φίρμας που οδήγησαν στην διακοπή της παραγωγής στο κεντρικό εργοστάσιο του Trolhattan στις 5 Απριλίου 2011 επιλύθηκαν μετά από σύναψη συμφωνίας της ιδιοκτήτριας της Saab, Spyker Cars NV με την μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία διανομής αυτοκινήτων Pang Da.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Pang Da αγόρασε ήδη αυτοκίνητα Saab αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να τα διαθέσει στην κινεζική αγορά. Μετά και από την εκπλήρωση αυτού του πρώτου σκέλους της συμφωνίας η παραγωγή στο Trolhattan ξεκίνησε παρουσία του επικεφαλής της Pang Da, Pang Qinghua ο οποίος επισκέφτηκε για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις της σουηδικής φίρμας.

Συνολικά η συμφωνία αναμένεται να αποφέρει στην Saab ποσό 110 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μεριδίου στην Spyker, ωστόσο η ολοκλήρωσή της απαιτεί την έγκριση τόσο από τις σουηδικές όσο και από τις κινεζικές αρμόδιες αρχές.

Όσον αφορά την επανεκκίνηση της παραγωγής ο επικεφαλής των Spyker και Saab Victor Muller δήλωσε ότι ο στόχος παραγωγής για την Παρασκευή 27 Μαϊου ήταν μόλις 100 μονάδες και ότι η παραγωγή θα επανερχόταν σε κανονικά επίπεδα από σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου με ρυθμό 218 μονάδες ημερησίως.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Victor Muller που ήταν και αυτός παρών στην επανεκκίνηση της παραγωγής συνοδεύοντας τον επικεφαλής της Pang Da, οι εκκρεμείς παραγγελίες που έχουν συσσωρευτεί για το εργοστάσιο της Saab στο Trolhattan ξεπερνούν τις 6.500 ενώ συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν προορισμό την κινεζική εταιρεία φτάνουν τις 8.100.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024