Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στις 4 Ιουλίου η -νέα- επανεκκίνηση παραγωγής στη Saab

Στις 4 Ιουλίου η -νέα- επανεκκίνηση παραγωγής στη Saab

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η παραγωγή στο εργοστάσιο του Trolhattan καθώς η σουηδική φίρμα προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με το σύνολο των προμηθευτών της.

Σε διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές της εξακολουθεί να βρίσκεται η σουηδική φίρμα προκειμένου να αποκαταστήσει τη ροή εξαρτημάτων προς το εργοστάσιο του Trolhattan και την παραγωγή των αυτοκινήτων της.

Το εργοστάσιο του Trolhattan διέκοψε τη λειτουργία του για το μεγαλύτερο μέρος του Απριλίου και σχεδόν όλο το μήνα Μάιο, καθώς η Saab αντιμετώπιζε δυσκολίες στην πληρωμή των προμηθευτών της. Η παραγωγή ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου ωστόσο, γρήγορα ξαναδιακόπηκε λόγω νέων προβλημάτων που σχετίζονται με την πληρωμή των προμηθευτών της.

Κατ’ επέκταση όπως ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο της Saab, Gunilla Gustavs, «Η παραγωγή δεν θα πραγματοποιηθεί σε κανονικούς ρυθμούς από τις 20 Ιουνίου έως την 3η Ιουλίου 2011».

Όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της σουηδικής φίρμας αυτό που χρειάζεται προκειμένου να ξανατεθούν σε λειτουργία οι γραμμές παραγωγής στο Trolhattan θα είναι η συμφωνία με το σύνολο των προμηθευτών της Saab.

«Εξακολουθούμε να διαπραγματευόμαστε με τους προμηθευτές μας αλλά πρέπει να τους έχουμε εδώ όλους ταυτόχρονα. Οι εβδομάδες ξεκινώντας απο την 4η Ιουλίου 2011 και εφεξής έχουν προγραμματιστεί ως κανονικές εβδομάδες εργασίας», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της σουηδικής φίρμας.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η Saab κατέληξε σε δύο συμφωνίες με κινεζικές φίρμες διανομής και παραγωγής αυτοκινήτων. Όταν οι συμφωνίες αυτές λάβουν τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές σε Κίνα και Ευρώπη αναμένεται να αποτελέσουν μόνιμη λύση στα προβλήματα μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης της σουηδικής φίρμας.

Μέχρι τότε ωστόσο, η χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της Saab εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες, κάτι το οποίο με τη σειρά του αναμένεται να αντιμετωπιστεί με την πώληση και το leaseback των εγκαταστάσεων της φίρμας στο Trolhattan.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση, αν και η Saab σύμφωνα με το σουηδικό Τύπο ήδη βρίσκεται σε εντατικές διαπραγματεύσεις για την υλοποίηση μιας τέτοιας λύσης, διαδικασία από την οποία,«δεν υπάρχει ακόμα, κάποιο νέο που να πρέπει να ανακοινωθεί», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η Gunilla Gustavs.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024