Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδυναμία καταβολής μισθών δηλώνει η Saab

Αδυναμία καταβολής μισθών δηλώνει η Saab

Μια νέα δυσοίωνη εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα της σουηδικής φίρμας που μάχεται για την εξεύρεση της απαραίτητης βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων της.

Η σουηδική φίρμα με ανακοίνωσή της την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων της, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την απαραίτητη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση».

Η ιδιοκτήτρια της Saab, Swedish Automobile NV (μετονομασία της Spyker Cars NV) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τρίτους για την πώληση και το leaseback των εγκαταστάσεων της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Trolhattan προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση που απαιτείται για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Saab: «δεν μπορεί να υπάρξει καμία εγγύηση ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα ευοδωθούν ή ότι θα βρεθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση».

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η Saab κατέληξε σε δύο συμφωνίες με κινεζικές φίρμες διανομής και παραγωγής αυτοκινήτων. Όταν οι συμφωνίες αυτές λάβουν τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές σε Κίνα και Ευρώπη αναμένεται να αποτελέσουν μόνιμη λύση στα προβλήματα μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης της σουηδικής φίρμας.

Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν οι παραπάνω συμφωνίες η Saab αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της που έχουν οδηγήσει στις συνεχείς διακοπές της διαδικασίας παραγωγής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο του Trolhattan.

Αναλυτικά, η Saab διέκοψε την παραγωγή στο σουηδικό εργοστάσιο για πρώτη φορά τον Απρίλιο λόγω αδυναμίας πληρωμής των προμηθευτών της. Στη συνέχεια και με φόντο τη συμφωνία της με κινεζική εταιρεία διανομής αυτοκινήτων για την πώληση Saab στην Κίνα η σουηδική φίρμα επανεκκίνησε την παραγωγή της στις 27 Μαΐου για να την ξαναδιακόψει στις 8 Ιουνίου.

Από τότε, εκτός από τις διαπραγματεύσεις για την πώληση και το leaseback των εγκαταστάσεων της, η σουηδική φίρμα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με τους προμηθευτές της προκειμένου να γίνει ένας διακανονισμός που θα προβλέπει την πληρωμή ενός μέρους των οφειλόμενων από μέρους της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ποσό που η Saab οφείλει στους προμηθευτές της ανέρχεται σε περίπου 33 εκ. ευρώ.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024