Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εθελοντική αναδιοργάνωση δρομολογεί η Saab

Εθελοντική αναδιοργάνωση δρομολογεί η Saab

Κερδίζοντας χρόνο προκειμένου να αναδιοργανώσει την λειτουργία της, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία περιμένει πλέον την ενεργοποίηση των δεσμευτικών συμφωνιών που έχει υπογράψει με Κινέζους επενδυτές για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Στην κατάθεση αίτησης για εθελοντική αναδιοργάνωση προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου η Saab Automobile AB προκειμένου να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την χρήση των οικονομικών πόρων που διαθέτει.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την μητρική της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Swedish Automobile NV -πρώην Spyker- η αίτηση κατατέθηκε στο δικαστήριο του Vanersborg και αφορά το σύνολο των θυγατρικών της Saab επί σουηδικού εδάφους, (Saab Automobile AB, Saab Automobile Powertrain AB και Saab Automobile Tools AB).

Η Swedish Automobile Ν.V. αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η συγκεκριμένη κίνηση, δεδομένης της περιορισμένης ρευστότητας της Saab, «…θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να διασφαλιστεί η βραχυπρόθεσμη σταθερότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας , προσελκύοντας ταυτόχρονα επιπλέον χρηματοδότηση καθώς εκκρεμεί η εισροή κεφαλαίων από τη συμμετοχή σε αυτή των κινεζικών εταιρειών Pang Da και Youngman».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, η σουηδική φίρμα την οποία η Swedish Automobile NV (πρώην Spyker) εξαγόρασε από τη GM το 2010, βρίσκεται αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα με αποτελέσμα την διακοπή της παραγωγής της.

Το αίτημα εθελοντικής αναδιοργάνωσης θα πρέπει να εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο, στην προκειμένη περίπτωση από το περιφερειακό δικαστήριο του Vanersborg, το οποίο θα διορίσει ένα διαχειριστή που θα αξιολογήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Saab. Η Saab σύμφωνα με την ανακοίνωσή της θα προτείνει τον διορισμό του Guy Lofalk o οποίος είχε εμπλακεί στην αντίστοιχη διαδικασία το 2009 εκτελώντας καθήκοντα διαχειριστή.

Μετά την έγκριση του αιτήματος από το σουηδικό δικαστήριο θα ακολουθήσει η περίοδος αναδιοργάνωσης η οποία μπορεί να διαρκέσει από τρεις έως δώδεκα μήνες, και για τη χρηματοδότηση της οποίας, η Saab βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τρίτους όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, όσον αφορά την έξοδο της Saab από την συγκεκριμένη διαδικασία και την απαιτούμενη χρηματοδότηση, θα διασφαλιστεί μέσω των δεσμευτικών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί την 4η Ιουλίου 2011 με τις κινεζικές Pang Da και Youngman και οι οποίες προβλέπουν εξαγορά μεριδίου της σουηδικής φίρμας και επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Κίνα, αν και αυτές υπόκεινται σε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της φίρμας.

Στη γραπτή ανακοίνωσή του για το θέμα ο Victor Muller, επικεφαλής των Swedish Automobile και Saab αναφέρει:

«Από τη στιγμή που έχουμε εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση μέσω των συμφωνιών με τις Pang Da και Youngman οι οποίες και υποστηρίζουν την εθελοντική αναδιοργάνωση, επικεντρωθήκαμε στην εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη περίοδο, μέχρι να έχουμε πρόσβαση σε αυτή την χρηματοδότηση.

Αποφασίσαμε ότι η διαδικασία εθελοντικής αναδιοργάνωσης θα μας παράσχει τον χρόνο, την προστασία και την σταθερότητα της εταιρείας που απαιτούνται, επιτρέποντας την καταβολή των μισθών και την απόκτηση βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης ώστε να δρομολογηθεί η ομαλή επανεκκίνηση της παραγωγής.

Αν και η διαδικασία της εθελοντικής αναδιοργάνωσης θα μας φέρει, χωρίς αμφιβολία, αντιμέτωπους με δύσκολα ζητήματα και τη λήψη σκληρών αποφάσεων, πιστεύω ότι η Saab θα αναδυθεί ισχυρότερη από τη διαδικασία.

Η προοπτική μιας βιώσιμης ανεξάρτητης premium αυτοκινητοβιομηχανίας για τη Saab είναι μπροστά μας όπως αποδεικνύει η ανανέωση της προϊοντικής μας γκάμας, οι περίπου 11.000 παραγγελίες μας και οι μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που ήδη υπάρχει από τις συμφωνίες με τις Pang Da και Υοungman και οι οποίες θα μας εξασφαλίσουν πρόσβαση στην κινεζική αγορά».

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024