Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
S. Marchionne: Ενδιαφέρων εταίρος η Suzuki για την Fiat

S. Marchionne: Ενδιαφέρων εταίρος η Suzuki για την Fiat

O επικεφαλής του ιταλικού ομίλου προσβλέπει στη διεύρυνση της συνεργασίας της Fiat με τη Suzuki με στόχο τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη συμμαχία της ιαπωνικής φίρμας με τον όμιλο VW.

Το ενδεχόμενο στενότερης συνεργασίας Fiat-Suzuki φαίνεται να εξετάζει ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Fiat-Chrysler, ο οποίος σε δηλώσεις του από την 64η έκθεση της Φρανκφούρτης, χαρακτήρισε την ιαπωνική φίρμα ως ενδιαφέροντα εταίρο της Fiat για την ασιατική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε την πρόθεση της να διακόψει τους δεσμούς της με τον όμιλο VW καθώς ο τελευταίος, χαρακτήρισε ως παραβίαση της μεταξύ τους συμφωνίας την συνεργασία που συνήψε η Suzuki με την Fiat για την αγορά πετρελαιοκινητήρων.

Η Suzuki δια μέσου του προέδρου της Osamu Suzuki ανακοίνωσε ότι δεν προέκυπτε παράβαση των όρων της συμφωνίας της με την VW από τη συνεργασία με τη Fiat, εκδηλώνοντας παράλληλα την πρόθεσή της να λύσει τη διετή συμμαχία με το γερμανικό όμιλο.

Ο Sergio Marchionne δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να σχολιάσει το γεγονός καθώς εκτός από τους επιχειρηματικούς λόγους που υπάρχουν σε μια διεύρυνση της συνεργασίας Fiat-Suzuki, οι ευρωπαϊκές διεθνείς εκθέσεις των τελευταίων χρόνων δείχνουν να αξιοποιούνται, και ως «πεδίο βολής»για την άτυπη διελκυστίνδα μεταξύ των επικεφαλής των ομίλων VW και Fiat.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024