Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνω τελεία βάζει ο όμιλος VW στην

Άνω τελεία βάζει ο όμιλος VW στην «κούρσα» εξαγορών

Μετριοπαθέστερες απ’ ότι συνήθως οι δηλώσεις του Ferdinand Piech, προέδρου του γερμανικού ομίλου από το "βήμα" της Φρανκφούρτης, σε σχέση με την απόκτηση άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ενδεχόμενη αλλαγή σελίδας στην πολιτική εξαγορών του ομίλου VW δείχνουν να σηματοδοτούν οι δηλώσεις του προέδρου του ομίλου, Ferdinand Piech, από την έκθεση της Φρανκφούρτης, με φόντο τις πρόσφατες εξελίξεις στις σχέσεις του γερμανικού ομίλου με τη Suzuki αλλά και τις εξελίξεις στη συγχώνευσή της Porsche.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την παραμονή της γερμανικής έκθεσης, ο ισχυρός άνδρας της VW σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου για την εξαγορά άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, απάντησε: «Είμαστε αρκετά μεγάλος όμιλος».

Η απάντηση αυτή χαρακτηρίστηκε από τους αναλυτές ως ιδιαιτέρως μετριοπαθής για τον F. Piech και σε πλήρη αντίθεση με τις προηγούμενες «εμφανίσεις» του στις μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις αυτοκινήτου των τελευταίων ετών, όπου ο κύριος άξονας των δηλώσεων του ήταν η συνεχής αύξηση των αυτοκινητοβιομηχανιών που στεγάζονται στο γερμανικό όμιλο και το «φλερτ» με την Alfa Romeo.

Σε παράλληλη εξέλιξη ο Martin Winterkorn, διευθύνων σύμβουλος της VW, αναφερόμενος τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τη συνεργασία του γερμανικού ομίλου με τη Suzuki δήλωσε ότι : «…θα προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις με τη Suzuki για να δούμε πού βρισκόμαστε».

Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική φίρμα επιθυμεί να θέσει τέλος στη συνεργασία της με το γερμανικό όμιλο, υποστηρίζοντας ότι μετά από 20 μήνες και την επένδυση 2,9 δις δολαρίων δεν υπήρξε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος της ιαπωνικής φίρμας Osamu Suzuki ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει το μερίδιο των μετοχών που κατέχει η Suzuki στη VW και το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,49% και κάλεσε τη VW να κάνει το ίδιο με το δικό της μερίδιο στην ιαπωνική φίρμα το οποίο ανέρχεται στο 19,9%.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Hans Dieter Poetsch ο οποίος παραδέχτηκε ότι η συνεργασία με τη Suzuki δεν λειτουργούσε για κάποιο καιρό, λέγοντας ωστόσο ότι η VW είναι έτοιμη να στηρίξει την επένδυση της στη Suzuki.

auto.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024