Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο 20% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου τα υβριδικά το 2020 εκτιμά η Toyota

Στο 20% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου τα υβριδικά το 2020 εκτιμά η Toyota

Διεύρυνση της γκάμας των υβριδικών αλλά και παραγωγή των εξαρτημάτων τους -και- εκτός Ιαπωνίας, προαναγγέλλει η ιαπωνική φίρμα από την 64η έκθεση της Φρανκφούρτης με το βλέμμα στο υβριδικό μέλλον το οποίο αποτιμά στο 1/5 της παγκόσμιας αγοράς σε περίπου οχτώ χρόνια.

Τα αυτοκίνητα υβριδικής τεχνολογίας, περιλαμβανομένων και των plug-in εκτεταμένης αυτονομίας θα αντιπροσωπεύουν το 20% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων έως το 2020, δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός της Toyota, Takeshi Uchiyamada, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της έκθεσης της Φρανκφούρτης.

Το στέλεχος της Toyota, είπε ότι το ποσοστό αυτό αποτελεί ήδη πραγματικότητα στην Ιαπωνία, ωστόσο στον υπόλοιπο κόσμο, οι πωλήσεις υβριδικών δεν ξεπερνούν το 10% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων σε ετήσια βάση.

Σε ερώτηση σχετικά με το προβλεπόμενο μερίδιο της Toyota στην αγορά των υβριδικών όταν οι εκτιμήσεις για το μέλλον γίνουν πραγματικότητα ο T. Uchiyamada αρνήθηκε να απαντήσει, επισημαίνοντας ωστόσο ότι προκειμένου η ιαπωνική φίρμα να είναι ανταγωνιστική, εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει στο δυναμικό της, προμηθευτές που θα βρίσκονται εκτός Ιαπωνίας και οι οποίοι θα παράγουν εξαρτήματα για τα υβριδικά της μοντέλα.

«Μπαίνουμε σε μία φάση όπου εξετάζουμε το ενδεχόμενο της τοπικής παραγωγής προκειμένου να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι, παράλληλα, η Toyota θα συνεχίσει να ενισχύει την παρουσία της στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων διευρύνοντας περαιτέρω τη γκάμα της, όπως με το λανσάρισμα των Prius V, Prius C και την Plug-In εκδοχή του υβριδικού μοντέλου στις ΗΠΑ από την επόμενη χρονιά.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο Ιάπωνας αξιωματούχος της Toyota αποκάλυψε ότι το επόμενο κεφάλαιο στα πράσινα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας θα είναι η προσθήκη μιας υβριδικής έκδοσης για το Yaris.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024