Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάσα ζωής για τη Saab

Ανάσα ζωής για τη Saab

Θετική ήταν η απόφαση του σουηδικού δικαστηρίου για την έφεση που είχε ασκήσει η Saab προκειμένου να προχωρήσει σε διαδικασία εθελοντικής αναδιοργάνωσης.

Ευοίωνες οι εξελίξεις για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία κέρδισε την έφεση που είχε ασκήσει, γεγονός που συνεπάγεται ότι βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της διαθέτοντας, πλέον, την απαραίτητη πίστωση χρόνου μέχρι να ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες με Κινέζους εταίρους που εξασφαλίζουν και την μακροπρόθεσμη χρηματοδότησή της.

Αναλυτικότερα, σουηδικό εφετείο ενέκρινε το αίτημα της Saab για εθελοντική αναδιοργάνωση ανατρέποντας προηγούμενη απορριπτική απόφαση σουηδικού δικαστηρίου κατώτερης βαθμίδας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του σουηδικού εφετείου που ενέκρινε το αίτημα της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας: «δεν υφίσταται κανένας λόγος για να θεωρηθεί ότι ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω της αναδιοργάνωσης».

Η νέα δικαστική απόφαση που εξασφαλίζει στη Saab προστασία από τους πιστωτές της, αναμένεται να δώσει στην σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία τον απαραίτητο χρόνο μέχρι οι αρμόδιες αρχές να εγκρίνουν την επένδυση 245 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο συμφωνιών που έχει συνάψει με τις Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co. και Pang Da Automobile Trade Co.

Ο επικεφαλής της Saab, Victor Muller σχολίασε την εξέλιξη λέγοντας ότι: «…κερδίσαμε την μάχη αλλά όχι τον πόλεμο», συμπληρώνοντας ότι η θετική αυτή έκβαση σημαίνει επίσης ότι η καταβολή των μισθών των εργαζομένων οι οποίοι και δεν έχουν πληρωθεί από τον Αύγουστο, μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και ως αύριο, Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2011 ενώ, όπως γνωστοποίησε στις 31 Οκτωβρίου η διοίκηση της εταιρείας θα συναντηθεί με τους πιστωτές της ως μέρος του σχεδίου αναδιοργάνωσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το συγκεκριμένο σχέδιο θα επικεντρώνεται στον οικονομικό εξορθολογισμό του συνόλου των δραστηριοτήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας και την απλοποίηση των δομών της περιλαμβάνοντας και περικοπές σε θέσεις εργασίες, ο αριθμός των οποίων όμως δεν έχει ακόμα καθοριστεί όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της σουηδικής φίρμας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης: «…όλες οι βελτιώσεις θα πρέπει να έχουν εφαρμοστεί πριν το τέλος του έτους προκειμένου η Saab Automobile να διαθέτει ένα ανταγωνιστικό οικονομικό υπόβαθρο για το 2012. Ως αποτέλεσμα, η μείωση προσωπικού δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο».

auto.in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024