Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην παραγωγή από το 2013 το ηλεκτροκίνητο Chevrolet Spark

Στην παραγωγή από το 2013 το ηλεκτροκίνητο Chevrolet Spark

Έχοντας ήδη στο "βιογραφικό" της το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα εκτεταμένης αυτονομίας, όπως συστήνεται το Volt, η Chevrolet ανακοίνωσε ότι θα συμπληρώσει τη γκάμα των πράσινων μοντέλων της με την προσθήκη ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου, που θα "φιλοξενηθεί" στο αμάξωμα του Spark.

Την έναρξη παραγωγής μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης εκδοχής του Spark ανακοίνωσε η GM. Το Spark EV όπως θα ονομάζεται το πράσινο alter-ego του γνωστού αυτοκινήτου πόλης θα διατεθεί από τις αρχές του 2013 σε επιλεγμένες αγορές, μεταξύ των οποίων και η πολιτεία της Καλιφόρνια.

Όσον αφορά τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά το Spark EV αναμένεται να βασιστεί στο αντίστοιχο concept που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην Ινδία ως Chevrolet EV Beat, όπως είναι η ονομασία του Spark στην τοπική αγορά.

Στην περίπτωση του πρωτότυπου την κινητήριο δύναμη αποτελούσε ένα μηχανικό σύνολο που αποτελούνταν από ένα ηλεκτροκινητήρα 61 ίππων και μπαταρίες ιόντων λιθίου 20 kWh. Οι τελευταίες του εξασφάλιζαν αυτονομία 130 χλμ. ενώ, ο χρόνος φόρτισης τους ανερχόταν στις περίπου οχτώ ώρες σε δίκτυο τάσης 240 V.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024