Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Saab 9-3: ολική επαναφορά

Αν και οι εταιρικές εξελίξεις στη σουηδική φίρμα δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως και οι πλέον ευοίωνες, τα πρώτα δείγματα του νέου 9-3 φαίνεται να δημιουργούν τις καλύτερες προυποθέσεις για την επόμενη ημέρα στη Saab. 

Οι διαρροές στη Saab αποκτούν «σάρκα και οστά» αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο γιατί θα έπρεπε να βρεθεί μια φόρμουλα που να διασφαλίζει την συνέχιση της σουηδικής φίρμας που πλήττεται από τις ραγδαίες εταιρικές εξελίξεις.

Η συγκεκριμένη εικόνα αποτελεί δημιουργική αναπροσαρμογή ενός σκίτσου που διέρρευσε από το Business plan που η σουηδική φίρμα είχε καταθέσει τον Ιανουάριο του 2011 στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την εξασφάλιση δανείου. Αν όντως αληθεύει η προέλευση της, δεδομένης της πηγής της, η συγκεκριμένη εικόνα αποτελεί την πιο πιστή απεικόνιση του νέου 9-3 το οποίο και αναμένεται στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι στο ίδιο Business Plan υπήρχε σαφής αναφορά για το μικρό μοντέλο της Saab το οποίο ονομάζει 9-1 και το οποίο θα λανσαριστεί σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις καθώς και για ένα μεγάλο SUV το οποίο, τουλάχιστον στα αρχικά σχέδια της Saab, φέρει τα διακριτικά 9-7.

Παράλληλα με την αδιαφιλονίκητη αξία των πληροφοριών για τα μελλοντικά προϊόντα της Saab το 9-3 κρύβει και μια άλλη πτυχή που αυξάνει τη σημασία του ανάμεσα στα υπόλοιπα, όχι τόσο γιατί είναι το πιο κοντινό μοντέλο στο «καλεντάρι» της σουηδικής φίρμας αλλά κυρίως, γιατί θα είναι το πρώτο που θα κατασκευαστεί εξολοκλήρου από τη Saab, στην μετά GM εποχή της.

Κάτω λοιπόν από τις αεροδυναμικές επιφάνειες του 9-3 θα βρίσκονται νέα πλατφόρμα και πλαίσιο τα οποία θα αποτελούν εξολοκλήρου προϊόν εξέλιξης της Saab.

Σε επίπεδο κινητήρων, το 9-3 πρόκειται να διατεθεί με μια σειρά από αποδοτικά μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου στα οποία θα βρει μια θέση και ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,6 λίτρων δια χειρός BMW, όπως προκύπτει από τη συμφωνία των δύο εταιρειών.

Όσον αφορά τις εκδόσεις, το 9-3 αναμένεται να διατεθεί σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με δυνατότητα επιλογής μεταξύ αυτόματου και χειροκίνητου κιβωτίου, ενώ σχεδόν βέβαιη θεωρείται η παρουσία και μιας υβριδικής έκδοσης στη γκάμα.

Σχετικά με τα τεχνολογικά gadget τα οποία κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στους θαλάμους επιβατών των αυτοκινήτων το 9-3 υπόσχεται ένα νέο σύστημα infotainment το IQon το οποίο αξιοποιώντας το λογισμικό Android θα προσφέρει, εκτός από τις «τετριμμένες», πλέον, λειτουργίες πλοήγησης και ψυχαγωγίας, δυνατότητες αντίστοιχες smartphone όπως το download εφαρμογών, ή το upload υλικού εν κινήσει κ.ο.κ.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024