Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινεζική τράπεζα στους μνηστήρες της Saab

Κινεζική τράπεζα στους μνηστήρες της Saab

Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας εκδηλώνει ενδιαφέρον για εξαγορά μεριδίου στη σουηδική φίρμα, αλλάζοντας τους όρους της σχετικής συμφωνίας προς το καλύτερο όσον αφορά την υλοποίησή της και την κάμψη των αντιρρήσεων της GM.

Ένας τρίτος παίκτης προστίθεται στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Saab, θέτοντας νέα δεδομένα στο σχέδιο που θα εξασφαλίσει στην επιβίωση της σουηδικής φίρμας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της σουηδικής φίρμας, πλέον, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παίρνει μια θέση η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Κίνα, Bank of China ενώ παραμένει και η Youngman Lotus.

«Οι διαπραγματεύσεις προβλέπουν μεταξύ άλλων μια βραχυπρόθεσμη λύση που θα δώσει τη δυνατότητα στη Saab να καταβάλει τους μισθούς του Νοεμβρίου, συνεχίζοντας απρόσκοπτα τη διαδιακασία αναδιοργάνωσης. Ωστόσο, προς το παρόν, η έκβαση των διαπραγματεύσεων παραμένει αβέβαια», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη διοίκηση της Saab σχετικα με την «είσοδο» της Bank of China στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο σχέδιο προβλέπει την από κοινού εξαγορά ποσοστού 50% στη Saab από τις Youngman και Bank of China, ενώ το άλλο μισό της ιδιοκτησίας θα μείνει στα χέρια της Swedish Automobiles.

Αυτό, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο ζήτημα, αναμένεται να διευκολύνει τα πράγματα, καθιστώντας πιο πιθανή τη συγκατάθεση της GM η οποία είχε ασκήσει «veto» στο προηγούμενο σχέδιο το οποίο προέβλεπε την εξαγορά του 100% της Saab από τις κινεζικές εταιρείες Youngman Lotus και Pang Da, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια συμφωνία θα ερχόταν σε αντίθεση με τα δικά της συμφέροντα επί κινεζικού εδάφους όπου διατηρεί κοινοπραξία με την κινεζική SAIC.

auto.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024