Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε νέο αγώνα δρόμου η Saab

Σε νέο αγώνα δρόμου η Saab

Η άκαμπτη στάση της GM για τα σχέδια διάσωσης της Saab μέσω μιας συμφωνίας με εταιρείες κινεζικών συμφερόντων κάνουν τη σουηδική φίρμα να αναζητήσει μια άλλου είδους φόρμα που δεν θα περιλαμβάνει την πώληση μετοχών της, εξασφαλίζοντας της, όμως, την απαιτούμενη για την επιβίωση της χρηματοδότηση.

Η Saab βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Youngman Lotus και την κινεζική τράπεζα που σύμφωνα με τις πρόσφατες εξελίξεις, διεκδικούσε μερίδιο στην αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση την οποία θα χρειαστεί «σε διάστημα πολύ λίγων ημερών» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Victor Muller, επικεφαλής της σουηδικής φίρμας. Όσον αφορά το ποσό της χρηματοδότησης, σύμφωνα πάντα, με τον επικεφαλής της φίρμας ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης είναι αναγκαία καθώς, όπως γνωστοποιήθηκε σε επίσημη ανακοίνωση της σουηδικής φίρμας, o Guy Lofalk ο οποίος έχει αναλάβει τη διαδικασία αναδιοργάνωσης της Saab, θα καταθέσει στο δικαστήριο του Vanersborg, αίτημα διακοπής της διαδικασίας κάτι που συνεπάγεται ότι η Saab θα πάψει να βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

Παρ’όλα αυτά, η νέα συμφωνία χρηματοδότησης που επιδιώκει η Saab δεν υπόκειται, όπως υποστήριξε ο Victor Muller, στην έγκριση της GM η οποία, υπενθυμίζεται ότι έχει αντιταχθεί σε όλες τις μέχρι στιγμής συμφωνίες με κινεζικές εταιρείες που έχουν διεκδικήσει μερίδιο στη σουηδική φίρμα, υποστηρίζοντας ότι η εξαγορά μέρους ή του συνόλου της σουηδικής φίρμας από κινεζικές φίρμες πλήττει τα δικά της συμφέροντα στην τοπική αγορά όπου διατηρεί κοινοπραξία με τη SAIC.

«Δουλεύουμε σε ένα διαφορετικό σχέδιο για το οποίο δεν θα χρειαστεί να πάρουμε τη συγκατάθεση της General Motors, πολύ απλά διότι δεν θέλουν να τη δώσουν. Η συναλλαγή θα περιλαμβάνει δάνεια και όχι μετοχές», επεσήμανε ο V.Muller αναφερόμενος στη στάση του αμερικανικού ομίλου.

Ανεξαρτήτως της συμφωνίας για την εξασφάλιση ή όχι της χρηματοδότησης από την κινεζική τράπεζα και την Youngman -η τρίτη κινεζική φίρμα, Pang Da, που εμπλεκόταν στα προηγούμενα “deal” αποσύρθηκε- η απόφαση του σουηδικού δικαστηρίου η οποία θα βγάλει τη Saab από το καθεστώς προστασίας του πτωχευτικού κώδικα αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

auto.in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024