Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία το Volvo V60 Plug-in Hybrid

Στην τελική ευθεία το Volvo V60 Plug-in Hybrid

To πρώτο Plug-in Hybrid με πετρελαιοκινητήρα "ανήκει" στη Volvo και πολύ σύντομα σε όσους το αποκτήσουν καθώς το βιβλίο των οι παραγγελιών ανοίγει από τις αρχές του 2012.

Από τις αρχές του 2012 θα ξεκινήσει η διάθεση του πρώτου πετρελαιοκίνητου Plug-in Hybrid το οποίο πλέον αποκαλύπτεται ως έκδοση παραγωγής.

Σύμφωνα με τη σουηδική φίρμα το V60 plug-in Hybrid εκλύει στην ατμόσφαιρα μόλις 49 γρ./χλμ. και καταναλώνει 1,9 λίτρα/100 χλμ.

Υπεύθυνο για τη φιλική προς το περιβάλλον επίδοσή του είναι ο συνδυασμός ενός πεντακύλινδρου turbodiesel με ηλεκτροκινητήρα στο μηχανικό του σύνολο το οποίο, εξωτερικά σηματοδοτείται από τα διακριτικά D6.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Volvo ο λόγος που αποφάσισε να δώσει τα συγκεκριμένα διακριτικά στην plug-in εκδοχή του V60 είναι ότι η ισχύς του αυτοκινήτου είναι αντίστοιχη του Τ6 βενζινοκινητήρα της.

Αναλυτικότερα, το V-60 plug-in hybrid εφοδιάζεται με Turbodiesel 2,4 λίτρων απόδοσης 215 ίππων και 440 Nm ροπής. Τον πίσω άξονα του αυτοκινήτου κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας 70 ίππων ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων-λιθίου 11,2 kWh που τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα του πορτ μπαγκάζ.

Η διάταξη του μηχανικού συνόλου επιφυλάσσει μια ιδιομορφία και για το σύστημα τετρακίνησης το οποίο όταν ενεργοποιηθεί αντί του συνήθους τρόπου μετάδοσης της ισχύος ανάμεσα στους δύο άξονες, ο συμβατικός κινητήρας αναλαμβάνει τον μπροστινό άξονα και ο ηλεκτροκινητήρας τον πίσω, κάτι που όμως συνεπάγεται ότι η λειτουργία της τετρακίνησης είναι διαθέσιμη μέχρι 120 χλμ,/ώρα δεδομένης της χαμηλότερης ροπής του ηλεκτρικού μοτέρ.

H ψύξη των περίπου 200 συστοιχιών της μπαταρίας πραγματοποιείται μέσω ενός ενσωματωμένου συστήματος υδρόψυξης που συνδέεται με το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου. Όσον αφορά τη φόρτισή τους, απαιτεί από 3,5 ώρες έως 7,5 ώρες αναλόγως την τάση του δικτύου (16 Amber 3,5 ώρες, 10 Amber 4,5 ώρες και 6 Amber 7,5 ώρες).

Ως αποτέλεσμα του παραπάνω μηχανικού συνόλου το V60 plug-in hybrid διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης: Pure, Hybrid και Power. Με την ενεργοποίηση του πρώτου το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια αντλώντας ισχύ από τις μπαταρίες του για απόσταση έως 50 χλμ.

Το πρόγραμμα Hybrid, το οποίο αποτελεί τη standard ρύθμιση του αυτοκινήτου, συνεπάγεται τη συνεργασία των δύο μηχανικών του συνόλων, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει κατανάλωση 1,9 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 49 γρ./χλμ και κατ’ επέκταση θεωρητική αυτονομία 1.000 χλμ.

Το πρόγραμμα Power διασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή απόδοση του αυτοκινήτου συνδυάζοντας τη λειτουργία των δύο κινητήρων με γνώμονα τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων. Έτσι η συνδυαστική ισχύς των δύο κινητήρων που ανέρχεται στους 285 ίππους και τα 640 Nm ροπής καθιστούν δυνατή την επιτάχυνση του V60 Plug-in Hybrid από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα.

auto.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024