Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξακολουθεί το ενδιαφέρον επενδυτών για τη Saab

Εξακολουθεί το ενδιαφέρον επενδυτών για τη Saab

"Δεν πρόκειται για το τέλος", επισήμανε ο επικεφαλής της φίρμας, Victor Muller, μετά την αίτηση χρεοκοπίας αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για τη Saab αλλά και αφήνοντας αιχμές για τη στάση της GM.

Η σουηδική φίρμα εξακολουθεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον για κάποιους επενδυτές, δήλωσε ο Victor Muller, επικεφαλής της Swedish Automobiles, μητρικής της Saab, λίγο μετά την κατάθεση της αίτησης πτώχευσης στο σουηδικό δικαστήριο.

«Υπάρχουν επενδυτές που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να επιδιώξουν την απόκτηση της Saab από τη χρεοκοπία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Victor Muller συμπληρώνοντας ότι : «…παρά το γεγονός ότι μπορεί να μοιάζει με το τέλος, δεν είναι απαραίτητα το τέλος».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι, πλέον, όποιες προσφορές υπάρξουν για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θα κριθούν από εκείνους που θα αναλάβουν τη διαδικασία εκκαθάρισής της.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η General Motors απετέλεσε πρόβλημα στην οριστικοποίηση ενός σχεδίου διάσωσης για τη Saab, τονίζοντας ότι ο αμερικανικός όμιλος αποφάσισε να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη, άκαμπτη στάση από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς και μετά.

Επίσης, άφησε αιχμές για το διορισμένο από το δικαστήριο, δικηγόρο που επέβλεψε τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της Saab, υποστηρίζοντας ότι υπέσκαψε τις προσπάθειες διάσωσης.

Σε παράλληλη εξέλιξη, o επικεφαλής R&D της Saab, Mats Faegerhag, σε συνέντευξη του στο διεθνή Τύπο δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα διάσωσης της Saab εάν ανακύψει μια «βιώσιμη πρόταση» ωστόσο, όπως τόνισε, αυτό «…θα πρέπει να συμβεί γρήγορα, σε διάστημα μόλις μερικών εβδομάδων, πολύ απλά διότι οι εργαζόμενοί μας θα αναζητήσουν αλλού εργασία».

auto.in.gr

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024