Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Dodge Dart:

Dodge Dart: «Βέλος» made in Italy

O ιταλικός "αέρας" που φύσηξε στην Chrysler βρίσκει τον πρώτο Αμερικανό εκπρόσωπο του στις γραμμές του μικρομεσαίων διαστάσεων sedan, Dodge Dart το οποίο κάνει πρεμιέρα στην έκθεση του Detroit.


Μέχρι στιγμής οι εταιρικοί δεσμοί μεταξύ Fiat-Chrysler είχαν μεταφραστεί μόνο σε προϊόντα με τα διακριτικά της Fiat ή της Lancia. Tέλος σε αυτήν την «ανισότητα», έρχεται να δώσει, από την έκθεση του Detroit το Dodge Dart, ένα μικρομεσαίων διαστάσεων sedan που έχει ως αφετηρία μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας της Alfa Romeo Giulietta.

Αν και το νέο sedan προορίζεται μόνο για την αγορά των ΗΠΑ, όπου θα αναλάβει χρέη αντικατάστασης του Dodge Caliber, η πλατφόρμα του «Compact US Wide», όπως ονομάζεται στην αμερικανική της εκδοχή, αποτελεί ουσιαστικά μια μεγαλύτερων διαστάσεων έκδοση της πλατφόρμας της Giulietta.

Αισθητικά το αμερικανικό sedan φέρει τα αδιάψευστα χαρακτηριστικά της Dodge, υιοθετώντας ωστόσο, πολύ πιο αεροδυναμική και sport εμφάνιση τόσο σε σχέση με το μοντέλο που προορίζεται να αντικαταστήσει όσο και με το Dodge Dart της δεκαετίας του ’60.

Αντίστοιχη των διαφορών στην εξωτερική εμφάνιση ανάμεσα σε Dodge Dart και Caliber πρόκειται να είναι και η «αίσθηση» του εσωτερικού, όπου η αμερικανική φίρμα υπόσχεται μεγάλο άλμα σε επίπεδο ποιότητας αλλά και εξοπλισμού.

Εμφανείς θα είναι οι «ιταλικές επιρροές» και σε επίπεδο κινητήρων, καθώς η βασική έκδοση του Dart θα εφοδιάζεται με κινητήρα MultiAir 1,4 λίτρων, ενώ ακόμα και ο γνώριμος 2,4 λίτρων Tigershark κινητήρας που έχει τη «σφραγίδα» του ομίλου Chrysler αποκτά τα διακριτικά MultiAir και ό,τι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο τεχνολογίας.

Στη γκάμα θα συμπεριληφθεί ένας νέος δίλιτρος κινητήρας, ενώ όλα τα μηχανικά σύνολα θα είναι -προαιρετικά- διαθέσιμα σε συνδυασμό και με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων της ZF.

auto.in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024