Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Seat Ibiza 2012: Μικροχειρουργική!

Seat Ibiza 2012: Μικροχειρουργική!

Η Seat με "χειρουργικές" αισθητικές αλλαγές και αναβάθμιση των χαρακτηριστικών κάθε έκδοσης, τόσο από πλευράς κινητήρων όσο και εξοπλισμού, οδηγεί το ισπανικό μοντέλο στο 2012.


Αποκάλυψη για το ισπανικό supermini που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο με ανανεωμένα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν αλλαγές στην εμφάνιση εντός και εκτός, τροποποιήσεις στη γκάμα κινητήρων αλλά και σε επίπεδο εξοπλισμού που είναι πιο γενναιόδωρος.

Από πλευράς εμφάνισης το νέο Ibiza, υιοθετεί τη σχεδιαστική «γραμμή» που είχε δοθεί από τα πρωτότυπα IBE, IBX και IBL αποκτώντας νέα γρίλια, πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στοιχεία τα οποία παράλληλα με κάποιες ακόμα μικρές αισθητικές παρεμβάσεις, συμβάλλουν σε μια επιβλητικότερη όψη.

Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται και οι προαιρετικές επιλογές που έχουν προστεθεί στη λίστα εξοπλισμού του νέου Ibiza όπως, για παράδειγμα, τα φώτα τεχνολογίας LED.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εκτός από την καθιερωμένη προσθήκη περισσότερων επιλογών στη χρωματική γκάμα, εστιάζονται στα υλικά τα οποία είναι καλύτερης ποιότητας αλλά κυρίως στον εξοπλισμό που προσαρμόζεται σε πιο σύγχρονους και gadget προσανατολισμούς.

Έτσι, στον εξοπλισμό του Ibiza προστίθεται το νέο Portable Media System το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο λειτουργιών του συστήματος πλοήγησης, του ηχοσυστήματος και του υπολογιστή ταξιδιού του αυτοκινήτου αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ανεξάρτητα από το τετράτροχο περιβάλλον του καθώς είναι πλήρως αποσπώμενο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ταμπλέτα.

Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Ibiza, περιλαμβάνει λύσεις που ξεκινούν από τον χωρητικότητας 1,2 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα με απόδοση 60 ίππους και φτάνουν στο 1,4 λίτρων TSI κινητήρα με διπλό turbo ο οποίος αποδίδει 150 ίππους σε μια έκδοση που διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό της κιβώτιο DSG.

Όπως ανακοινώνει η Seat, ο συγκεκριμένος κινητήρας θα είναι πλέον διαθέσιμος και στη station wagon εκδοχή του μοντέλου η οποία, όπως ισχύει για τις τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις του μοντέλου με τον TSI των 1,4 λίτρων, θα φέρουν τα διακριτικά “FR”.

Στις βενζινοκίνητες εκδόσεις συγκαταλέγεται επίσης και η «πράσινη» Ecomotive η οποία εφοδιάζεται με κινητήρα TSI 1,2 λίτρων, απόδοσης 105 ίππων και διαθέτοντας σύστημα stop/start στο βασικό εξοπλισμό της υπόσχεται κατανάλωση 5,1 λίτρων/100 χλμ.

Τον τίτλο της πιο οικονομικής έκδοσης στη γκάμα του ισπανικού μοντέλου διεκδικεί ωστόσο η αντίστοιχη πετρελαιοκίνητη Ecomotive η οποία επίσης διαθέτει σύστημα stop/start και κινητήρα 1,2 λίτρων με απόδοση 75 ίππους και κατανάλωση 3,4 λίτρων/100 χλμ., μέγεθος που αντιστοιχεί σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 89 γρ./χλμ. σε όλες τις εκδόσεις αμαξώματος.

Το ρόλο του κορυφαίου συνόλου της πετρελαιοκίνητης γκάμας θα αναλάβει ο δίλιτρος TDI απόδοσης 143 ίππων.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024