Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμμαχία GM και PSA/Peugeot-Citroen

Συμμαχία GM και PSA/Peugeot-Citroen

General Motors και PSA/Peugeot-Citroen ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια συμμαχία που θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων από την κοινή χρήση τεχνολογιών και την ίδρυση κοινοπραξίας για την εξαγορά πρώτων υλών.

Στρατηγική συμμαχία συνήψαν οι PSA/Peugeot-Citroen και GM συνυπογράφοντας συμφωνία που προβλέπει μια σειρά συνεργιών που περιστρέφονται γύρω από δύο βασικούς άξονες: την κοινή χρήση και την από κοινού εξέλιξη νέων προϊόντων, (πλατφόρμες και εξαρτήματα και μηχανικά μέρη) και τη δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο την καλύτερη διαχείριση των αγορών υπηρεσιών από τους παρόχους και πρώτων υλών από τους προμηθευτές.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η GM θα εξαγοράσει μερίδιο 7% από το μετοχικό κεφάλαιο του γαλλικού ομίλου, επενδύοντας περίπου από 400 έως 470 εκατομμύρια δολάρια αναλόγως με τις συνθήκες της αγοράς όταν θα υπογραφεί το τελικό «deal». Αυτό θα καταστήσει την GM το δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο του γαλλικού ομίλου που προηγουμένως, αναμένεται να έχει προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε επίπεδο οικονομικού οφέλους η συνεργασία σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις πρόκειται να εξοικονομήσει για τους δύο ομίλους ποσό ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε βάθος χρόνου πέντε ετών.

«Η συνεργασία αυτή θα αποφέρει τεράστιες ευκαιρίες για τις εταιρείες μας. Οι συμμαχίες σε συνδυασμό με τα δικά μας ανεξάρτητα σχέδια θα φέρουν την GM στο δρόμο της μακροπρόθεσμης βιώσιμης κερδοφορίας στην Ευρώπη», δήλωσε ο επικεφαλής της GM Dan Akerson κατά την υπογραφή της συμφωνίας στη Νέα Υόρκη.

Ο επικεφαλής του γαλλικού ομίλου Philippe Varin δήλωσε ότι: «Η συνεργασία έχει τεράστιες προοπτικές εξέλιξης. Το σύνολο του ομίλου έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να δρέψει όλα τα οφέλη που προκύπτουν από την συμφωνία».

Όπως ξεκαθαρίζεται στην γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους δύο ομίλους ανεξαρτήτως της συνέργιάς τους στους τομείς τεχνολογίας και αγοράς πρώτων υλών «…κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να διαθέτει τα οχήματά της ανεξάρτητα και σε ανταγωνιστική βάση».

Σχετικά με τον άξονα συνεργασίας των δύο ομίλων που αφορά στην εξέλιξη νέων αυτοκινήτων, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, αρχικά τα κοινά σχέδια των δύο ομίλων θα επικεντρωθούν σε μικρά, μεσαία αυτοκίνητα, crossover και MPV με πρώτο σχέδιο την εξέλιξη μιας κοινής πλατφόρμας για αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα η οποία θα δώσει τον πρώτο της καρπό το 2016.

auto.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024