Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ασία στρέφεται η Fiat για νέες συνεργασίες

Στην Ασία στρέφεται η Fiat για νέες συνεργασίες

Το ενδεχόμενο μιας διευρυμένης συνεργασίας με Mazda και Suzuki φαίνεται να αποζητά ο επικεφαλής του ομίλου Fiat, Sergio Marchionne στο δρόμο της επίτευξης των στόχων που ο ίδιος έχει θέσει και καθώς όπως είχε επισημάνει παλιότερα, "στην Ευρώπη δεν απομένουν, πλέον, και πολλές επιλογές συνεργατών".

Μετά την ανακοίνωση της συμμαχίας μεταξύ PSA/Peugeot-Citroen και GM, αλλά και νέα δημοσιεύματα που ήθελαν τη Fiat να έχει συζητήσει σε βάθος με τον αμερικανικό όμιλο το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, ο Sergio Marchionne επανέρχεται με νέες προοπτικές συνεργασίας που αυτή την φορά έχουν ασιατικό άρωμα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ιταλικού ομίλου μια συνεργασία που θα μπορούσε να έχει νόημα για την Fiat θα ήταν με τη Suzuki ή τη Mazda.

«Αυτές οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στις δραστηριότητες της Fiat» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sergio Marchionne.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Suzuki έχει ήδη μια συνεργασία με την Fiat η οποία προβλέπει την παροχή ιταλικών κινητήρων στην ιαπωνική φίρμα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο το Fiat Sedici βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Suzuki στην Ουγγαρία.

Παρά τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, σε σχετική ερώτηση εκπρόσωπος της Suzuki αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fiat.

H Μazda από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι δεν έχει στα σχέδια της κανενός είδους σύμπραξη που να περιλαμβάνει ανταλλαγή ή εξαγορά μετοχών, ωστόσο μένει ανοιχτή σε συνεργασίες που να αφορούν το κατασκευαστικό κομμάτι ή την κοινή χρήση εξαρτημάτων.

Όσον αφορά τη σκοπιμότητα μιας νέας συνεργασίας, όπως έχει επισημάνει o Sergio Marchionne, επικεφαλής του ομίλου που πλέον περιλαμβάνει τυπικά και την Chrysler, απαιτείται, προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη επιβίωση του ιταλοαμερικανικού «οικοδομήματoς».

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024