Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Atalanta Sports Tourer: Μια προπολεμική επιστροφή

Atalanta Sports Tourer: Μια προπολεμική επιστροφή

Μετά από σχεδόν 75 χρόνια ολοκληρωτικής απουσίας, η Atalanta Motors, μια βρετανική φίρμα που έκλεισε λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναβιώνει το 2012 στις επιφάνειες του Sports Tourer, του πρώτου της τετράτροχου από τότε, διεκδικώντας μια θέση στις εξεζητημένες κατά παραγγελία προτάσεις ιδιαίτερου στυλ.

Μια νέα άφιξη έρχεται να προστεθεί στην κατηγορία όπου δραστηριοποιούνται αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Morgan.

O λόγος για την Atalanta Motors η οποία επανέρχεται στο προσκήνιο της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάζοντας την πρώτη νέα της πρόταση, Sports Tourer που διατηρεί την προπολεμική της αισθητική παρά τα 73 χρόνια ολοκληρωτικής απουσίας.

Αιτία ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος που το 1939, οδήγησε την βρετανική εταιρεία, τέσσερα μόλις χρόνια μετά την ίδρυση της, στο κλείσιμο.

Μέχρι την στιγμή που έκλεισε είχε προλάβει να παραγάγει μόλις 21 αυτοκίνητα τα οποία παρά τον μικρό αριθμό τους, κατέταξαν την βρετανική φίρμα στις πολλά υποσχόμενες παρουσίες της εποχής.

Τα προπολεμικά της δημιουργήματα που προσφέρονταν σε δύο εκδοχές με μεταξόνια διαφορετικού μήκους και σε έναν αξιοπρεπή –για την εποχή- αριθμό διαφορετικών αμαξωμάτων, διέθεταν ανεξάρτητη ανάρτηση με ελατήρια, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και πλήρως υδραυλικά φρένα.

Όσον αφορά τους κινητήρες τα μοντέλα με το μικρού μήκους μεταξόνιο εφοδιάζονταν με τετρακύλινδρους κινητήρες 1,5 και 2,0 λίτρων ενώ στα μεγαλύτερα τα V12 μηχανικά σύνολα της Ford 4,3 λίτρων που χρησιμοποιήθηκαν στις Lincoln Zephyr της ίδιας εποχής.

H αναβίωση της Atalanta Motors θα περιοριστεί αρχικά τουλάχιστον στο Sports Tourer ένα τετράτροχο που όπως προκύπτει από την πρώτη του εμφάνιση μένει πιστό στυλιστικά στην προπολεμική αισθητική.

Σχετικά με τις τεχνικές του προδιαγραφές προς το παρόν η εταιρεία αρκείται στην ανακοίνωση ότι το αναβιωμένο Sports Tourer θα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του σήμερα όσον αφορά τις επιδόσεις την ασφάλεια και φυσικά την άνεση.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι υποψήφιοι πελάτες της θα μπορούν να παραγγείλουν το Sports Tourer προσαρμόζοντάς το στις απαιτήσεις τους, ενώ όπως ίσχυε και στο παρελθόν τα αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται χειροποίητα, διαθέτοντας αντίστοιχο σκελετό που θα καλύπτεται από επιφάνειες αλουμινίου κατασκευασμένες επίσης στο χέρι.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024