Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο νέα SUV ετοιμάζει η Skoda

Δύο νέα SUV ετοιμάζει η Skoda

Αξιοποιώντας τη συγγένειά της με τον όμιλο VW, η τσεχικής καταγωγής φίρμα προετοιμάζει δύο νέα μοντέλα που θα πλαισιώσουν –κυριολεκτικά- το Yeti, καθώς στα σχέδια της βρίσκονται ένα μεγαλύτερο αλλά και ένα μικρότερο SUV, όπως αποκαλύπτει στέλεχος της Skoda.

Σχέδια να επεκτείνει την γκάμα της κατά δύο SUV και όχι μόνο ένα όπως είχε εννοηθεί, αποκαλύπτει η Skoda όπως προκύπτει από δηλώσεις που έκανε ο Eckhard Scholz, επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της φίρμας, στην διεθνή έκθεση της Γενεύης.

«Υπάρχουν ακόμα κάποιες κατηγορίες που δεν έχουμε καθόλου ή μικρή παρουσία. Έτσι, συζητάμε δύο κατευθύνσεις των MPV και των SUV. Προσωπικά κλίνω προς τα SUV», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φίρμας.

“Υπάρχει σίγουρα χώρος στην γκάμα για δύο SUV, ένα μεγαλύτερο και ένα μικρότερο από το Yeti. Όπως και να έχει με τα καινούρια μοντέλα, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις των διεθνών αγορών μας -Ινδία, Κίνα και Ρωσία-«, υπογράμμισε ο E.Scholz σε μια δήλωση που φαίνεται να δίνει επιπλέον ψήφους στην SUV κατηγορία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το μικρότερο SUV της Skoda, θα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα της VW, MQB, στην εκδοχή που φιλοξένησε το πρωτότυπο VW Cross Coupe, ενώ το μεγαλύτερο SUV αναμένεται να αξιοποιήσει την πλατφόρμα του VW Touareg.

Δίνοντας μια πρώτη εικόνα ο E. Scholz επεσήμανε ότι «…θα πρέπει το μεγάλο μας SUV να έχει μια ελκυστική τιμή. Δεν μπορεί να είναι εξίσου πολυτελές με το Touareg αλλά πρακτικό και ελκυστικό. Το Yeti είναι εξαιρετικό στο δρόμο αλλά όχι εξίσου εξαιρετικό εκτός δρόμου. Στην κατηγορία των πιο μεγάλων SUV θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό σκεπτικό υιοθετώντας μεγαλύτερους τροχούς καθώς και μια σειρά από διαφορετικούς κινητήρες και συστήματα μετάδοσης».

auto.in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024