Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση στο ρυθμό παραγωγής του Toyota Prius C

Αύξηση στο ρυθμό παραγωγής του Toyota Prius C

Την απρόσμενα υψηλή ζήτηση για το Prius C επιχειρεί να καλύψει η Toyota, αυξάνοντας το ρυθμό παραγωγής στο μοναδικό εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται η μικρότερη -σε διαστάσεις- υβριδική πρόταση της ιαπωνικής φίρμας.

Στη διαφαινόμενη εμπορική επιτυχία του Prius C (Aqua για την ιαπωνική αγορά) καλείται να ανταποκριθεί η Toyota.

H μικρότερη -σε διαστάσεις- και πιο προσιτή υβριδική πρόταση της ιαπωνικής φίρμας ξεκίνησε ήδη την εμπορική της πορεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου μέσα σε τρεις μόλις ημέρες διατέθηκαν περισσότερες από 1.200 μονάδες.

Το Prius C ανταγωνίζεται αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις -όπως το Nissan Leaf- και το εκτεταμένης αυτονομίας Chevrolet Volt, συνδυάζοντας την απαιτούμενη οικονομία καυσίμου με την ιδιαίτερα προσιτή τιμή.

Συγκεκριμένα, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού το Prius C κοστίζει περίπου 19.000 δολάρια, την ίδια στιγμή που η τιμή του Nissan Leaf ξεκινά από τα 35.200 δολάρια και του Chevrolet Volt από τα 39.145 ευρώ.

Ανάλογη, ωστόσο, είναι η επιτυχία του συγκεκριμένου μοντέλου και στην Ιαπωνία. Από τις 26 Δεκεμβρίου, όταν και ξεκίνησε η διάθεσή του στην εγχώρια αγορά, έχουν καταγραφεί 120.000 παραγγελίες.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα το Prius C κατασκευάζεται αποκλειστικά στο Iwate της Ιαπωνίας, με το ρυθμό παραγωγής του να φτάνει τις 360.000 μονάδες ετησίως.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024