Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Fiat 500X: Τhe... crossover factor

Fiat 500X: Τhe… crossover factor

Η ιταλική φίρμα προετοιμάζει μια crossover εκδοχή του 500 η οποία από το 2013 θα αναλάβει να αντικαταστήσει το Sedici.

Ένα «βήμα’ ακόμα σχεδιάζει η ιταλική φίρμα για το Fiat 500 το οποίο από την επόμενη χρονιά θα αποκτήσει και μια crossover εκδοχή, βασισμένη στο 500L που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το 500X όπως θα ονομάζεται το νέο crossover θα είναι η μεγαλύτερου μήκους εκδοχή του αστικού μοντέλου φτάνοντας συνολικά τα 4,2 μέτρα.

Όσον αφορά τα απαιτούμενα στοιχεία που θα κληθούν να στοιχειοθετήσουν το χαρακτήρα του crossover, το 500Χ αναμένεται είτε να υιοθετήσει το σύστημα τετρακίνησης του Panda είτε να αντλήσει από την τεχνογνωσία τoυ ομίλου Chrysler.

Όπως και να έχει, το 500Χ έχει προγραμματιστεί να περάσει στην παραγωγή από το Δεκέμβριο του 2013 στο εργοστάσιο της Fiat, στο Mirafiori το οποίο με τη σειρά του έχει «προγραμματιστεί» να παράγει 280.000 συμπαγών διαστάσεων crossover ετησίως στο πλαίσιο του business plan του ιταλικού ομίλου που προβλέπει την επένδυση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για αυτό το σκοπό.

Στο ίδιο -οικονομικό- πλαίσιο από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 στις γραμμές του εργοστασίου Mirafiori θα φιλοξενηθεί και ένα συμπαγών διαστάσεων SUV με τα διακριτικά της Jeep, το οποίο εκτός από τις γραμμές παραγωγής του ιταλικού εργοστασίου πρόκειται να μοιράζεται με το Fiat 500X και τους ίδιους κινητήρες.

Αναλυτικά, τόσο η γκάμα κινητήρων του Fiat 500X όσο και του νέου μοντέλου της Jeep θα περιλαμβάνουν τον δικύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 0,9 λίτρου, τετρακύλινδρους χωρητικότητας 1,4 λίτρων και τον πετρελαιοκινητήρα MultiJet των 1,3 λίτρων.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024