Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την ανώτατη διάκριση ασφάλειας στις ΗΠΑ απέσπασε το Lexus GS 2013

Την ανώτατη διάκριση ασφάλειας στις ΗΠΑ απέσπασε το Lexus GS 2013

Το GS είναι το τρίτο μοντέλο της Lexus μαζί με τα RX και CT 200h που ανακηρύσσεται "Top Safety Pick" από τον "αμερικανικό EuroNCAP", αποσπώντας ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες δοκιμών πρόσκρουσης και σε μία περίπτωση, καταγράφοντας επιδόση που ξεπέρασε τις προδιαγραφές.

Το ανασχεδιασμένο ιαπωνικό sedan κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία του σε επίπεδο ασφάλειας στις ΗΠΑ, αποσπώντας την μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης του αρμόδιου αμερικανικού οργανισμού (Insurance Institute for Highway Safety–IIHS) και τον τίτλο «Top Safety Pick».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μέθοδοι αξιολόγησης της ασφάλειας των αυτοκινήτων από τον IIHS διαφοροποιούνται μεν αλλά δεν απέχουν πολύ από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Αναλυτικά, περιλαμβάνουν εμπρόσθια πρόσκρουση με ταχύτητα 64 χλμ./ώρα, πλευρική πρόσκρουση με ταχύτητα περίπου 50 χλμ./ώρα, ενώ αξιολογείται η προστασία που προσφέρει το αυτοκίνητο σε περίπτωση οπίσθιας πρόσκρουσης με ταχύτητα 20 χλμ./ώρα, αλλά και η αντοχή της οροφής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη δοκιμασία όπου και αξιολογείται η αντοχή της οροφής σε περίπτωση ανατροπής του αυτοκινήτου, η επίδοση του Lexus GS 2013 ξεπέρασε τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από τον αμερικανικό οργανισμό και θέτουν ως προϋπόθεση της ανώτατης βαθμολογίας, το ανώτερο τμήμα ενός αυτοκινήτου να αντέξει τέσσερις φορές το βάρος του, με το ιαπωνικό sedan να αντέχει 4,88 φορές το βάρος του.

Προκειμένου ένα αυτοκίνητο να ανακηρυχθεί «Top Safety Pick» όπως στην περίπτωση του Lexus IS 2013 πρέπει να αποσπάσει, σύμφωνα με την αμερικανική αξιολόγηση, τη βαθμολογία «Good» σε όλες τις παραπάνω δοκιμές. Η αξιολόγηση «Good» είναι η ανώτερη σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα που εν αντιθέσει με τα πέντε ευρωπαϊκά αστέρια, έχει τέσσερις διαβαθμίσεις -Poor (χαμηλή), Marginal (οριακή), Acceptable (αποδεκτή) και Good (καλή).

auto.in.gr

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024